antti

 Omatalon työmaat hallintaan Procompin mobiilijärjestelmällä

Omatalo

Valmistalojen toimittaja Omatalo ja suunnittelujärjestelmiä kehittävä Procomp ovat tehneet sopimuksen työmaahallintajärjestelmän toimituksesta ja käyttöönotosta Omatalon talotoimituksissa. Kyseessä on mobiililaitteita hyödyntävä aikataulujen ja resurssien ohjausjärjestelmä, joka kytkeytyy osaksi Omatalon Avaimet käteen -toimitusprosessia. Sen avulla varmistetaan työmaiden sujuva eteneminen ja talotoimitusten oikea-aikainen valmistuminen.
Omatalon toimitusjohtaja Tapio Pitkänen on ratkaisuun tyytyväinen. ”Halusimme työmaahallintaan järjestelmän, josta on todellista hyötyä ja luotettavan kumppanin sitä toteuttamaan. Procompilta löytyi oikea osaaminen ja pitkä järjestelmäkokemus – meidän oli helppo käynnistää yhteistyö”, Pitkänen sanoo.
Myyntijohtaja Tuomas Kemppainen Procompilta kertoo, että yhtiön toimittaman IBM-teknologiaan perustuvan järjestelmän takana on laaja osaaminen työvoimanhallinnan ja älykkään suunnittelun työkaluista. ”Me osaamme yhdistää ajan, paikat ja ihmiset siten, että oikea-aikainen resursointi onnistuu. Tämä helpottaa rakennushankkeen projektipäällikön työtä merkittävästi.”
Toimitettavan järjestelmän pilotointi alkaa huhtikuussa, ja kesäkuusta eteenpäin Omatalon jokainen uusi muuttovalmis taloprojekti hyödyntää järjestelmää. Kun Omatalon projektipäällikkö on aikatauluttanut työvaiheet ja materiaalitoimitukset sekä resursoinut työmaan niin toteuttajat saavat mobiililaitteisiinsa kohteen tiedot. Talon rakentamista johdetaan ja seurataan reaaliajassa. Esimerkiksi kun putkimies, sähkömies tai talonrakentaja kuittaa työvaiheensa tehdyksi omalla mobiililaitteellaan, tieto päivittyy kaikille. Myös asiakkaat voivat halutessaan seurata uuden talonsa rakentumista reaaliajassa.

Julkaistu 29.1.2016