antti

 Loputkin sähköverkkojen rakentajat siirtymässä Brokeriin

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla toimiva sähköverkkoyhtiö Oy Ravera Ab siirtyy käyttämään Brokeria tarjouslaskennassaan. Vaasan ympäristössä toimiva yhtiö rakentaa ja ylläpitää sähköverkkojen lisäksi tuulivoimapuistojen sähkö- ja kuituverkkoja. Kehityspäällikkö Jarno Rajamäen mukaan Brokerin hankinta tuli ajankohtaiseksi tarjouspyyntöjen jatkuvasti kasvaneen määrän vuoksi. ”Jouduimme jo vastailemaan asiakkaille, että kiitos kyselystä, mutta emme voi tällä kertaa tarjota. Taulukko-ohjelmaan perustuva tarjouslaskenta ei vain riittänyt enää”, Rajamäki sanoo.
Brokerin käyttöönoton jälkeen Ravera pystyy tarjoamaan tehokkaammin tasalaatuisia tarjouksia ilman, että laskennan henkilöresursseja tarvitsee lisätä. ”Tilannehan oli se, että melkein kaikilla kilpailijoilla on jo käytössä Broker. Olemme niitä harvoja, joilla tämä ei vielä ole”, Jarno Rajamäki tunnustaa.
Brokerin muut ominaisuudet – ohjaustyökalut yrityksen tärkeimpiin prosesseihin – ovat Raveralla myös harkinnassa. ”Tiedämme mihin kaikkeen Broker kykenee. Mutta otamme nyt ensin käyttöön tarjouslaskennan, ja katsomme jatkoa sen jälkeen”, Rajamäki arvioi.
Mercus Softwaren toimitusjohtaja Valeri Tiik arvioi, että loputkin sähköverkkojen rakentajat siirtyvät Brokerin käyttäjiksi tämän vuoden aikana. ”Olemme tuoneet markkinoille vahvan vaihtoehdon erityisesti laskentapaketteihin liittyen. Asiakkaiden palaute siitä on yksinomaan myönteistä. Sähköverkkoyhtiöiden lisäksi olemme astuneet uudelle toimialalle, kun energiayhtiötkin ovat huomanneet meidät. Tilanne näyttää hyvältä”, Valeri Tiik kertoo.

Julkaistu 31.3.2016