antti

 Design edellä – luovuus katossa

Pala Habitare web

Tonttikoko pääkaupunkiseudulla pienenee. Silti omakotitalolta toivotaan väljyyttä ja laatua – ja ehkä myös joustavuutta elämäntilanteen mukaan. Odotukset arkkitehtuurillekin ovat korkeat. Kuinka kysyntään vastataan?
Suomen muuttovalmiiden omakotitalojen ykkönen Design-Talo lähti etsimään vastausta – designista. Tarkan markkinatutkimuksen jälkeen haaste esitettiin arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkaselle, ja tiukkarytmisen projektin päätteeksi syksyn 2016 Habitare-messuilla yleisölle esiteltiin täysin uudenlainen omakotitalo. Se oli Pala.
Pala on luovasti toteutettu ja designiltaan viimeistelty omakotitalo, joka räätälöidään aina asiakkaan toiveiden ja tontin vaatimusten mukaisesti erikokoisista, valmiiksi suunnitelluista paloista yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Palaa voi myös myöhemmin laajentaa helposti – se on suunniteltu sellaiseksi.
Palan lanseerauksen hoiti luova suunnittelutoimisto Työmaa. Lopputuloksena Habitaressa nähtiin kokonainen, 50-neliöinen Pala, 100-neliöisellä tontilla kera aidon nurmikon ja omenapuun. Sen tueksi valjastettiin mediat – sekä sosiaalinen että perinteinen – ja sisustustoimittaja Hanna Sumarin johdolla Pala sai huikean valtakunnallisen näkyvyyden.

Julkaistu 25.3.2017