antti

 Sijoittajat uskovat uuteen suomalaiseen prosessorikeksintöön

Oulussa ja Espoossa toimiva prosessoritekniikan kehittäjä Minima Processor on saanut kaksivaiheisen siemenrahoituskierroksensa päätökseen. Uusin yhtiön prosessoriteknologiaan uskova rahoittaja on Lifeline Ventures. Ensimmäisessä vaiheessa yhtiöön sijoittivat VTT Ventures, CFT Nordic Capital, Aalto-yliopisto ja joukko enkelisijoittajia. Yhteensä rahaa on kerätty vajaassa vuodessa 5,5 miljoonaa euroa. ”Tämä tarkoittaa, että meidän patentoidulla teknologiallamme on todella nostetta. Nyt pystymme jatkamaan teknologian kehitystä ja kumppaneiden etsimistä kolmella mantereella”, Miniman toimitusjohtaja Toni Soini sanoo.

Yhtiö on kertonut tehneensä alkuvuonna sopimuksen erään kansainvälisen puolijohdetoimittajan kanssa, mutta asiakkaan nimeä ei ole yhteistyön luottamuksellisuudesta johtuen kerrottu. Tällä hetkellä uusia yhteistyö- ja asiakkuusneuvotteluja käydään sekä Yhdysvalloissa että Kiinassa.

”Me näemme Miniman teknologian erittäin lupaavana läpimurtona, joka todella radikaalisti parantaa prosessorien energiatehokkuutta, jopa 20-kertaisesti. Miniman osaaminen on aivan maailman huippua ja tämä osaaminen istuu erinomaisesti erittäin voimakkaasti kasvavan IoT-markkinan vaateisiin, jossa energiankulutuksen pienentäminen on avainasemassa”, sanoo Lifeline Venturesin partneri Juha Lindfors.

Miniman rahoitusuutinen herätti herätti alan median kiinnostusta sekä Suomessa että ulkomailla. Aiheesta kirjoittivat ensimmäisinä Tekniikka ja Talous, Electronics Weekly ja New Electronics.

Julkaistu 19.6.2017