antti

 Energiatehokkuuden kiihdytyskaistalle älykkäällä valaistuksenohjauksella

Led-järjestelmien toimittaja Greenled on toiminut nykyisissä tiloissaan Kempeleessä kesästä 2015 alkaen. Valaistus on tähän saakka ollut tilojen edellisen käyttäjän perua, mutta nyt tilanne on korjattu. Vanhat T8-loisteputket saivat väistyä nykyaikaisten led-valaisimien ja OSRAM ENCELIUM™-ohjausjärjestelmän tieltä.
Tuotepäällikkö Eemeli Kyröläinen kertoo, että ENCELIUM™-järjestelmä haluttiin tuoda Greenledille monestakin syystä.”Ensisijainen tarve oli valaistuksen energiatehokkuuden optimointi ohjausjärjestelmän keräämän tiedon perusteella. Lisäksi halusimme kiinteistöön järjestelmän, joka mahdollistaa valaistustilanteiden muutokset joustavasti, ja on myös käyttöliittymän osalta loppukäyttäjälle helppokäyttöinen.”

Muutoksen myötä Greenled sai omiin tiloihinsa valaistuksenohjauksen testaus- että koulutusfasiliteetit. Lisäksi uusi järjestelmä paransi valaistuksen laatua ja tasaisuutta. ”Valaistuksella on suora vaikutus työviihtyvyyteen. Tuotanto- ja varastotiloissa tietenkin myös työturvallisuus kohenee, kun valaistus pannaan kuntoon”, Kyröläinen luettelee.
Greenledillä uusittiin kerralla kaikkien tilojen valaistus. Toimistotiloihin asennettiin Alfa- ja Alfa Line -valaisimet. Tuotanto ja varastotilat saivat uudet Omega-valaisimet.
”Valaistusuudistus kohensi myös tilojen yleisilmettä. Tuntuu kuin olisimme saaneet uudet tilat – valaistuksella on niin suuri merkitys, kun vertaa vanhaan”, sanoo Kyröläinen.
Uusi valaistus tuottaa jo 80% teholla standardit ylittävän määrän valoa. Tuotannossa valaistus säätyy esimerkiksi taukojen aikana vieläkin alemmalle tasolle. Led-valaisimet ja ENCELIUM™ tuottavat yhdessä 74% energiansäästön verrattuna vanhoihin valaisimiin. Lisäksi huollon tarve vähenee, ja sen tarpeesta saadaan tieto etukäteen. ”Ja kaikki valaisimet ovat 100% kierrätettäviä”, Eemeli Kyröläinen muistuttaa. ”Led-valaistusratkaisun asennus on todellinen ympäristöteko joka suhteessa. ”

Julkaistu 4.9.2018