antti

 LukkoPro tuo Ouluun lukituspalveluiden automaation

LukkoPro avajaiset lores

Kiinteistöjen sähköiset lukitusjärjestelmät ovat yleistyneet tällä vuosikymmenellä huimaa vauhtia. Jopa niin huimaa, että lukituksiin liittyvät palvelut ovat tuntuneet laahaavan jäljessä tekniikan kehityksestä. Mutta nyt tilanteeseen on tulossa muutos, kun laajaa lukitusosaamista edustava LukkoPro avasi ovensa Oulun Etu-Lyötyssä, Harjapäänkadulla.

Luotettavaa lukitusta kokemuksella

LukkoPro on perustettu vuonna 1976 Ylivieskassa. Yhtiön toiminta on vuosien saatossa laajentunut Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla moneen eri kaupunkiin. Mutta Ouluun yhtiö tulee vasta nyt – miksi näin? ”Nyt on oikea hetki”, sanoo LukkoPron toimitusjohtaja Marko Määttä. ”Meillä on erittäin vahva maine nykyisillä toiminta-alueillamme, ja sen turvin meidän on ollut hyvä kasvaa. Oulu on saavuttanut vahvan maineen lukitusalan teknisen kehityksen kärjessä. Osaltamme tuomme kehitykseen palvelunäkökulman ja automatisoimme lukitusalan perinteiset palvelut verkkoon.” Kun Oulu lasketaan mukaan, yhtiö työllistää yhteensä 24 henkilöä viidessä kaupungissa.

Automaattinen Avainpiste apuna palveluiden automatisoinnissa

Isojen kiinteistöjen avaintenhallinta vaatii paljon huolellisuutta ja myös resursseja. Avainhallinta on perinteistä käsityötä. Sähköiset lukitusjärjestelmät eivät ole vähentäneet avaintenhallintaan tarvittavan inhimillisen työn määrää, vaikka lukkoseppien mekaaninen työ vähenee. LukkoPro on kehittänyt Oulussa uuden avainhallintapalvelun, joka toimii automaattisen Avainpisteen kautta. Avainpiste on Oulussa ensimmäinen laatuaan, ja se tarjoaa kiinteistöille turvallisen ja kellon ympäri käytössä olevan tavan luovuttaa ja vastaanottaa kiinteistöjen avaimia. ”Me olemme tähän Avainpisteeseen todella tyytyväisiä”, kertoo Marko Määttä. ”Se on erittäin luotettava ja samalla helppokäyttöinen. Meillä on ollut vastaavia laitteita pilotti- ja asiakaskäytössä jo jonkin aikaa, ja siitä saatu palaute on ollut yksinomaan positiivista. Nyt ensimmäinen Avainpiste löytyy myös Oulusta.”

Avajaisissa ruuhkaa

Harjapäänkadun uuden lukkoliikkeen avajaisia vietettiin viikon 45 lopulla, ja väkeä riitti välillä jonoksi asti. Liikkeessä oli mahdollisuus kokeilla Avainpistettä ja muitakin lukitusalan uutuuksia, esimerkiksi täysin avaimetonta lukitusta. ”Kyllä lukitusalakin kehittyy – edelleen. Avain, joka työnnetään lukkoon, on edelleen se juttu. Mutta siinäkin tapahtuu muutoksia”, Määttä vakuuttaa. ”Meillä on nyt uudet, raikkaat tilat. Vaikka olemme ensisijaisesti ammattilaisia palveleva yritys, opastamme mielellämme myös yksityisasiakkaita uusien lukitusjärjestelmien maailmaan. Meille on helppo tulla – ja liikkeen valoisa, oranssi ilme tuo tarkoituksella piristystä vakavana pidettyyn turvallisuusalaan, turvallisuuden ei tarvitse olla pelottavaa.”

Julkaistu 8.11.2019