antti

 Raumalainen menestystarina - myös vienti vetää

MS web

Talotekniikan suunnittelussa käytettävien työkalujen merkitys on kasvanut tasaisesti 2000-luvun alusta asti. Erityisesti tarve tietomallien tehokkaalle käytölle koko suunnitteluprosessin aikana on pakottanut suunnittelutoimistot harkitsemaan tarkasti, millä ohjelmistolla työ tehdään. Tämä on yksi selittävä tekijä MagiCAD –ohjelmistojen menestykselle Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. – Aloitimme panostamisen tietomalleihin jo 1990-luvun lopussa, muistelee Mauri Susilahti, mies MagiCADin takana. – Tänä päivänä MagiCAD –ohjelmistoihin saa tietomallisuunnittelua tukevat tuotetietokannat sadoille tuhansille LVI- ja sähkötuotteille. Ja tietokantoja tehdään jatkuvasti lisää, kun valmistajat haluavat tuotteensa MagiCAD –käyttäjien ulottuville, Progman Oy:n toimitusjohtaja Susilahti kertoo. Kuinka MagiCAD sai alkunsa? – Aloitimme tiiviimmän yhteistyön ja kehityksen Autodeskin kanssa vuonna 1996, tuotepäällikkö Pauli Keinonen sanoo. – Ammattipiireissä oli selvä käsitys siitä, että vaativaan talotekniikan suunnitteluun kaivattiin lisää ominaisuuksia perinteisen AutoCAD –teknologian lisäksi. Lisäksi oli syntynyt tarve ja toisaalta mahdollisuus 3D-suunnitteluun. Me tunsimme toimialan ja sen tarpeet hyvin, sillä olimme aloittaneet yhteistyön alan yritysten kanssa jo yli kymmenen vuotta aikaisemmin. Kovan tuotekehitystyön jälkeen MagiCAD for AutoCAD –tuoteperheen ensimmäiset jäsenet esiteltiin vuonna 1998 Tukholman Nordbygg -messuilla. Kyseessä oli muihin, jo markkinoilla oleviin ohjelmistoihin verrattuna täysin ylivoimainen, moderni 3D –suunnittelutyökalu, jossa olivat mukana tuotetietokannat ja tehokas laskenta. MagiCADin esiversioon tutustunut Mikael Ekenberg kertoo, että tuotteen nimi syntyi kuin itsestään. – Kun näin ohjelman ensimmäistä kertaa käytössä, se oli kuin taikaa – It was magic! Kaikki mikä aiemmin oli vaatinut hidasta käsityötä – viivojen poistoa, uudelleen piirtämistä, muokkausta ja hieromista – syntyi nyt automaattisesti! Vuonna 2009 ilmestyi MagiCAD for Revit. Tänä päivänä MagiCAD on pohjoismaisissa LVI –suunnittelutoimistoissa lähes standardi ja selvä markkinajohtaja koko talotekniikan suunnittelussa.
MagiCADin myynti on kasvanut Suomessa tasaisesti joka vuosi. Tuotemyynnin lisäksi erityisen tärkeässä roolissa ovat konsultointi ja koulutus, joiden avulla yritykset saavat ohjelmistot tehokkaaseen käyttöön. Pohjoismaiden jälkeen MagiCADin suurin yksittäinen markkina-alue on Venäjä, jossa lisenssimyynti on jopa suurempaa kuin Suomessa. MagiCAD on Venäjällä ehdottomasti tunnetuin talotekniikan suunnittelutyökalu.
MagiCADin taustalta löytyvä raumalainen Progman Oy on perustettu vuonna 1983, eli yritys täyttää tänä vuonna 30 vuotta. – Vuosilukuja merkittävämpiä ovat tuhannet asiakkaat ja kymmenet tuhannet MagiCADilla toteutetut projektit, Mauri Susilahti sanoo. – Ja matka on vasta alussa. MagiCAD is professional’s choice.

Aiheesta lisää Talotekniikka-lehdessä.

Lisätietoja MagiCADista.

 

Julkaistu 20.1.2013