antti

 Connected health rynnii mobiilimaailmaan

 

Barcelonassa helmikuun lopulla päättynyt Mobile World Congress oli jälleen kerran mobiilialan huomion keskipisteessä tuotejulkistuksineen ja kiihkeine tunnelmineen. Vuosi vuodelta messuilla ovat kuitenkin nousseet esille muutkin langattomat teknologiat kuin kännykät ja niiden oheislaitteet, vaikka ne edelleen suurimman huomion vievät.
Tänä vuonna messujen järjestäjät olivat panostaneet Euroopan nousevaan terveyssektoriin. European Connected Health –allianssi (ECHA), joka oli messuilla edustettuna laajalla rintamalla, on terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemien eurooppalaista kehittymistä edistävä yhteenliittymä. Suomen kannalta on erityisen kiinnostavaa, että allianssin toinen pääkonttori sijaitsee Oulussa, jossa terveysteknologian kehittäminen on muutenkin vahvaa. Lewel Group Finland oli Barcelonassa omalta osaltaan nostamassa esiin connected health –sektorin merkitystä ja tutkimassa sen kehitysnäkymiä.
Lewel Groupin toimitusjohtaja Jukka Kangas kertoo, että viesti Barcelonasta on selvä. ”Connected health kasvaa joka puolella, ja sen merkitys teknologiateollisuuden uutena moottorina on valtava. Tosin nyt juuri on menossa sellainen vaihe, että sektorille on tulossa paljon uusia yrityksiä, ehkä jopa liikaa.” Kangas on Lewelin tilanteeseen tyytyväinen, sillä investoinnit terveyssektoriin on tehty hyvissä ajoin. ”Meillä Suomessa on mahdollisuus päästä hyödyntämään maailmanlaajuisesti kaikkea sitä osaamista, mikä tähän maahan on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana noussut.”
Messujen yleinen ilmapiiri oli Kankaan mukaan erittäin positiivinen. ”Yritykset etsivät aidosti yhteistyökumppaneita perinteisten toimialarajojen yli. Me saimme käyntiin muutamia hyviä keskusteluja täysin uusiin suuntiin”, Kangas sanoo.


Lisätietoja Mobile World Congressista.

 

Mikä connected health?
Connected health -termillä tarkoittaa erilaisia terveydenhuollon ratkaisuja, joissa teknologiaa hyödyntämällä voidaan ihmisen terveyden- ja jopa sairaudenhoitoon liittyviä kysymyksiä ratkaista etäohjauksen ja –valvonnan avulla. Ratkaisuilla pyritään tarjoamaan entistä parempia mahdollisuuksia sairauksien ennaltaehkäisyyn, jotta varsinaisten sairauksien hoidon tarve vähenisi. Connected health mahdollistaa myös terveydenhuollon resurssien tehokkaamman käytön ja yleisen hyvinvoinnin kehittämisen. Teknologisten ratkaisujen alustana voidaan käyttää tavallisia kuluttajasektorin langattomia laitteita.

Julkaistu 10.3.2014