antti

 Olympiastadionin hankesuunnitelma valmistui – perusparannus käynnistyy 2016

Olympiastadion 1938

Maailman kauneimmaksi kutsutun Helsingin Olympiastadionin perusparannus – ja uudistamishankkeen hankesuunnitelma on valmistunut. Suunnitelman yksityiskohdat julkaistiin joulukuun alussa. Stadionin talotekniikka saatetaan nykyaikaiselle tasolle Projectus Teamin LVI- ja sähkösuunnittelijoiden ammattitaidolla.
Koska kohde on kansallisesti erittäin merkittävä ja Museoviraston suojeluksessa, talotekniikan suunnitteluun on paneuduttu erityisen huolellisesti. Koko kohde on tietomallinnettu, ja tietomalliin on yhdistetty valtava määrä laserkeilausdataa, jonka avulla mallista saadaan mittatarkkaa tietoa suunnittelijoiden käyttöön.
Hankesuunnitelman julkistustilaisuudessa liikunta-asioista vastaava ministeri Carl Haglund kuvasi hankkeen taloudellisia vaikutuksia merkittäviksi. ”Olympiastadion täyttää urheilun, viihteen ja kulttuurin suurtapahtumien vaatimukset ja mahdollistaa myös uusien kansainvälisten suurtapahtumien hakemisen Suomeen”, sanoi ministeri Haglund. Rakennustekniikka-lehdessä stadionin sähkösuunnittelusta vastaava projektipäällikkö Erkki Hakanen oli samoilla linjoilla: ”Mehän olemme parantamassa kansainvälistä kilpailukykyämme. Stadionille pitää saada sen tason fasiliteetit, että Bruce Springsteen tulee mieluummin Helsinkiin kuin Pietariin.”
Hankkeen kokonaislaajuus on 40 720 bruttoneliötä ja uusia tiloja suunnitelmaan sisältyy yhteensä 19 290 bruttoneliötä. Hankesuunnitteluvaiheen kustannusarvion mukaan uudistamisen kustannukset ovat 209 miljoonaa euroa. Valtion osuus on puolet hankkeen kustannuksista.

 

Lue lisää Olympiastadionin sivuilta. Tutustu myös Rakennustekniikka -lehden (3/14, ss. 45-48) artikkeliin ”Maailman kaunein Olympiastadion muuttuu nykyaikaiseksi areenaksi.

Julkaistu 17.12.2014

Olympiastadion vuonna 1938.
Kuva: Stadion-säätiö.