antti

 OptoFidelity ja Symbio yhdistivät testausautomaatio-osaamisen

Robottiavusteinen testausautomaatio (Robot Assisted Test Automation - RATA) on kovassa nousussa. Loppukäyttäjän hyvän käyttökokemuksen aikaansaamiseksi erityisesti kosketusnäytölliset laitteet tarvitsevat huolellista ja perinpohjaista testausta. Koska laitteiden laatu on myös varmistettava niiden ikääntyessä, täytyy testauksen sisältää tarpeellinen määrä mekaanista toistoa. Robotit pystyvät pitkästymättä tähän, mutta osaavatko ne jäljitellä inhimillistä loppukäyttäjää?
Nyt osaavat. OptoFidelityn Human Simulator™-testausautomaatiojärjestelmä yhdistettynä Symbion RATA -ohjelmistotestausympäristöön ratkaisee asian. Yhtiöt ovat kumpikin kehittäneet tahoillaan teknologioita testaukseen ja laadunvarmistukseen jo vuosia. OptoFidelity on panostanut erityisesti konenäköavusteiseen käyttöliittymien ja kosketussensoreiden testaukseen, ja Symbio puolestaan asiakkaan kanssa yhdessä tehtävään tuotekehitykseen ja kokonaisvaltaiseen laadunvarmistukseen. Yrityksen ovat aiemmin tehneet yhteistyötä yksittäisissä asiakasprojekteissa, mutta nyt toteutettu teknologinen integraatio vie yhteistyön uudelle tasolle. Yhtiöiden mukaan lopputulos on ainutlaatuinen.
”Kansainvälisille asiakkaille toimittamamme RATA -projektit ovat osoittaneet meille, millainen potentiaali näissä järjestelmissä on”, sanoo Symbion CEO Jacob Hsu. ”RATA -järjestelmien markkinat ovat kasvussa, ja nyt käynnistetyn yhteistyön avulla voimme tarjota enemmän lisäarvoa asiakkaillemme. Nopeammat testaussyklit, luotettavammat tulokset. Tähän suuntaan kokonaisvaltainen laadunvarmistus, Total QA, on meidän mielestämme menossa”, CEO Jacob Hsu päättelee.
”Me olemme johtava toimittaja kosketusnäytöllisten laitteiden robottiavusteisissa testausjärjestelmissä”, kertoo OptoFidelityn CEO Pertti Aimonen. ”Olemme keränneet osaamisemme tutkimalla käytettävyys- ja käyttäjäkokemusta mobiililaitesektorilta. Nyt hyödynnämme samoja metodeja autoteollisuudessa käytettävän uuden käyttöliittymäteknologian testauksessa ja oikeastaan missä tahansa tuotekategoriassa, joissa kosketusnäytöt yleistyvät. Ihmismäistä käyttöä simuloiva robottiautomaatio on testausjärjestelmien tulevaisuutta.”
Molemmissa yhtiöissä arvioidaan, että nyt tarjolla olevat testausympäristö – OptoFidelityn Human Simulator™ yhdessä Symbion RATA -ympäristön kanssa – nopeuttaa testauksen lisäksi myös asiakkaan tuotekehityssykliä ja parantaa tuotteiden käyttökokemusta ja laatua. Tämä on mahdollista, koska tuotekehitys saa entistä nopeammin entistä tarkempaa tietoa testauksen tuloksista.

Lisätietoja yhteistyöstä löydät täältä.

Katso myös Symbion RATA -video.

Tekniikka ja Talous -lehden artikkelin löydät täältä.

Julkaistu 2.3.2015