antti

 Jälleen uusi seutuverkkoasiakas Netplazalle

Pohjois-Savon alueella toimiva kuituverkko-operaattori Savon Kuituverkko Oy tuo verkkoonsa uuden palveluntarjoajan. Uusi sopimuskumppani on oululainen Netplaza, jolle Savon Kuitu on jo yhdestoista seutuverkkoasiakas Suomessa. Netplaza ottaa ensimmäiset savolaisasiakkaat vastuulleen syyskuun aikana.

Savon Kuidun toimitusjohtaja Pekka Laukkarinen kertoo, että uuden operaattorin valintaan vaikuttivat palvelukokonaisuus ja notkea asenne. ”Netplazan toimintamalli vaikutti loppuun asti mietityltä. Siinä on otettu huomioon oman palvelutarjontamme haasteet ja esimerkiksi vapaa-ajan asukkaat, joille meillä ei aiemmin ollut tarjota toimivaa ratkaisua.” Laukkarinen on tyytyväinen myös siihen, että nyt palvelukokonaisuuteen voidaan liittää nopeat, yli sadan megabitin nopeudella toimivat yhteydet.
Savon Kuitu on Pohjois-Savon kuntien omistama yhtiö, ja sen toiminta-alue on maantieteellisesti hyvin suuri. ”Savon Kuitu on merkittävä toimija kuntasektorilla ja meidän kannaltamme tämä hanke liittyy muihin meneillään oleviin kuntaprojekteihin positiivisella tavalla”, Netplazan toimitusjohtaja Tommi Linna sanoo. ”Vaikka kiirettä pitää.”
Toimitusjohtaja Laukkarinen luottaa uuteen kumppaniin. ”Oletamme, että mitä on luvattu, se pidetään. Savon Kuitu haluaa ostaa toimivan kokonaispalvelun liittymän toimituksesta laskutukseen saakka ja luottamme siihen, että operaattori hoitaa taustalla hommansa hyvin”, Laukkarinen arvioi.

Taustaa:
Alkukesästä uutisoitiin Netplazan ja Oulun kaupungin tekemästä sopimuksesta, jolla Oulu siirtää internetyhteytensä Netplazan hoidettavaksi. Kuukausi sitten Tervolan seutuverkon operaattoriksi valittiin Netplaza. Yhtiö on ilmoittanut rekrytoivansa lisää työvoimaa viime aikoina solmittujen sopimusten vuoksi.

Julkaistu 9.9.2015