antti

 Bitfactor ja The Qt Company solmivat kumppanuussopimuksen

Bitfactorlogomiehet

Oululainen ohjelmistoyhtiö Bitfactor Oy ja pörssiyhtiö Digia Oyj:n tytäryhtiö The Qt Company ovat solmineet sopimuksen, joka tekee Bitfactorista The Qt Companyn virallisen palvelukumppanin. Service Partner -statuksella olevia yrityksiä löytyy maailmalta toistaiseksi vain yhdeksän, ja niistä kuusi on eurooppalaisia. The Qt Companyn Service Partnerit auttavat yhtiötä Qt-kehitysympäristön levittämisessä ja käyttöönotossa asiakasyrityksissä globaalisti, ja samalla ne tarjoavat omaa tuotekehitysosaamistaan loppuasiakkaiden käyttöön.

Mikä Qt?
Qt on alustariippumaton ohjelmistojen ja graafisten käyttöliittymien kehitysympäristö, joka perustuu osittain avoimeen lähdekoodiin ja se on eräs maailman nopeimmin leviävistä ohjelmistojen kehitysympäristöistä. Sen alkuperäisen version kehitti norjalainen Trolltech, jolta lisenssinoikeudet siirtyivät yritysjärjestelyiden kautta Nokialle ja lopulta Digia Oyj:lle, joka eriytti Qt-liiketoiminnan omaksi yhtiökseen vuoden 2015 alussa. Tuoreimmassa osavuosikatsauksessaan Digia arvioi Qt-liiketoiminnan olevan konsernin vahvimmin kasvava osa-alue, jonka ansiosta koko konsernin liikevaihto ja tulos paranevat selvästi edellisestä vuodesta.
Qt on tällä hetkellä yleisin teollisuusautomaation kehityksessä käytettävä kehitysympäristö, ja se soveltuu erityisen hyvin myös auto- ja hyvinvointiteollisuuden ohjelmistokehitystarpeisiin. Qt on tullut ohjelmistokehittäjien joukossa nopeasti erittäin suosituksi, koska se mahdollistaa ohjelmistojen ketterän ja nopean suunnittelu- ja kehitysprosessin.

Merkitys Bitfactorille?
Bitfactor Oy:n toimitusjohtajan Antti Pelkosen mukaan solmittu sopimus avaa yhtiölle merkittäviä mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiseen – myös kansainvälisesti. Vahvasti kotimaassa kasvanut Bitfactor on jo jonkin aikaa etsinyt oikeaa reittiä vientiliiketoiminnan kasvattamiseen, ja näyttää siltä että Qt-yhteistyö on oikea valinta. ”Ensimmäinen Qt-projekti, joilla oli kansainvälistä ulottuvuutta, toteutettiin jo ennen sopimuksen allekirjoittamista. Ja nyt, vaikka kyseessä on tuore paperi, olemme jo ehtineet saada tarjouspyyntöjä Suomen ulkopuolelta”, Pelkonen sanoo.
The Qt Companyn kannalta Bitfactor on luonteva palvelukumppani, jolla on jo näyttöä osaamisesta ja onnistuneiden Qt-hankkeiden läpiviennistä niin Suomessa kuin maailmalla. ”Kyky ja halu tarttua mahdollisuuksiin globaalissa ympäristössä on meille tärkeää, sen lisäksi että meillä on luottamusta Bitfactorin tekniseen osaamiseen”, sanoo Petteri Holländer, The Qt Companyn tuotehallinnan johtaja.

 

Lue myös Teknikka & Talouden artikkeli Bitfactorista.

Julkaistu 21.12.2015

Kuva: Vesa Ranta. Vasemmalla myyntijohtaja Kimmo Heikkilä, keskellä toimitusjohtaja Antti Pelkonen, oikealla Mikko Levonmaa.