antti

 Kisa 45 000 euron palkinnoista käynnistyi

Nyt se on käynnissä! 5GFWD – Oulu 5G Innovation Challenge – on virallisesti avattu. Kisaan haastetaan mukaan maailman kekseliäimmät ideanikkarit, suunnittelijat, yritykset ja tiimit kehittämään elämäämme parantavia, helpottavia ja ilahduttavia, 5G-teknologiaa hyödyntäviä innovaatiota. 
Kisaan halutaan nimenomaan ideoita, ei valmiita teknisiä ratkaisuja – joten kuka tahansa voi osallistua. Palkintojen yhteisarvo kilpailun neljässä sarjassa on huikeat 45 000 euroa. Lisäksi kisan finalisteilla on mahdollisuus päästä keskustelemaan rahoittajien ja tuotekehittäjien kanssa idean mahdollisuuksista menestyä kuluttajamarkkinoilla.
5GFWD-kisa käydään verkossa, joten osallistuja odotetaan kaikkialta maailmassa. Kisan kolmen kategorian voittajat lennätetään Grand Prix -gaalaan Ouluun kilpailemaan 10.000 euron pääpalkinnosta kesäkuussa 2016 . Kilpailun tukikohta löytyy täältä.

Nokian Suri: ”5G:n kehitys ennustettua nopeampaa”

Oulu 5G Innovation Challenge käynnistyy oikeaan aikaan. Nokian pääjohtaja Rajeev Suri arvioi vastikään World Mobile Congressissa Barcelonassa, että 5G:n kehitys on todennäköisesti paljon nopeampaa kuin tähän saakka on ennustettu. Hänen mukaansa kehitystä vauhdittavat markkinat, joille on jo ehtinyt syntyä tarpeita 5G:lle. Esimerkkinä Suri mainitsi itseohjautuvat autot ja etälääketieteen.

5G on jo Oulussa

Oulun seutu on jo nyt vankka 5G:n kotipesä. VTT ja Oulun yliopisto avasivat 5G-tesilaboratorion Ouluun keväällä 2015. Oulun yliopistollisen sairaalan 5G-testausympäristö avataan syksyllä. 

Kilpailu vahvistaa Oulun merkittävää roolia yhtenä maailman 5G-kehityksen keskuksena. Oulu tunnetaan jo nyt kenties tärkeimpänä radioteknologian kehittäjänä maailmassa, ja yli 2,6 miljardia ihmistä hyödyntää alueella suunniteltua teknologiaa. Nokian Oulun yksikköä on pidetty pitkään Nokian verkkolaitekehityksen kruununjalokivenä. Nokia, LähiTapiola ja Oulun kaupunki ovat kisan pääsponsorit.

Julkaistu 29.2.2016