antti

 Minima Processor sai miljoonarahoituksen EU:lta

Oulussa ja Espoossa toimiva prosessoritekniikan kehittäjä Minima Processor on saanut teknologiansa kaupallistamiseen ja pilotointiin merkittävän rahoituserän Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimuspuiteohjelmasta. Ohjelmassa rahoitetaan pk-yritysten innovaatioiden markkinoille vientiä. Minima pääsi mukaan ohjelman viimeiselle rahoituskierrokselle, jolla jaettiin rahaa 71 eurooppalaiselle yritykselle yhteensä 104 miljoonaa euroa. Miniman saama 1,69 miljoonaa on siten hiukan suurempi kuin kierroksen yritystukien keskiarvo.
Mitä Minima Processor sitten tekee? ”Me teemme prosessoreista vähemmän virtaa kuluttavia ja vikasietoisempia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että meidän teknologiamme avulla älykkäitä mikrokoon laitteita voidaan sijoittaa sellaisiinkin paikkoihin, joihin nykyteknologialla ei ole asiaa, koska ne joko kuluttavat liikaa virtaa, tai eivät kestä esimerkiksi suurta kylmyyttä tai paineenvaihteluita”, kuvailee Minima Processorin toimitusjohtaja Toni Soini yhtiönsä patentoitua ratkaisua. ”Älykkäällä mikrokoolla tarkoitan tietenkin IoT-laitteita. Pieniä antureita, lähettimiä ja kaikenlaista elektroniikkaa, joka tulee ympäröimään meidät. Vuonna 2020 maailmassa arvioidaan olevan 50 miljardia internetiin yhdistettyä laitetta ja 200 miljardia sensoria. Meidän tavoitteemme on, että Miniman teknologia löytyy aika monen sisältä tuossa vaiheessa.”

Minima Processor keräsi jo viime vuonna rahoitusta yli 2 miljoonaa euroa, ja nyt siis saatiin 1,69 miljoonaa lisää. ”Liikevaihtoa alkaa syntyä tänä vuonna. Ensimmäiset sopimukset on jo tehty, mutta julkaisemme tarkempia tietoja niistä, esimerkiksi asiakkaiden nimet, vasta myöhemmin. Me toimimme hyvin kilpailuherkällä alueella, ja siksi asiakkaiden luottamus on meille tärkeä”, Toni Soini painottaa.

Julkaistu 22.3.2017