antti

 Hollywoodissa tästä tehtäisiin menestyselokuva

Maailman ensimmäiseksi tonttutrilleriksi nimetty romaani Tonttu. Matka pimeyteen ilmestyi helmikuun alussa. Oululaisen kirjailijan Antti Leikkaan teos on lajityyppejä sotkeva teos, jota voi Leikkaan mukaan lukea fantasiana, jännityskirjana tai vaikkapa sukelluksena kansanperinteen syövereihin. ”Mutta satukirja se ei ole. Eikä se liity jouluun mitenkään. Kirjoitin sen trilleriksi”, Leikas sanoo.

Kirjan on julkaissut Kustannusosakeyhtiö Siltala, joko on kustantanut myös Leikkaan kolme edellistä romaania. Tonttu-romaania ovat ehtineet jo kehua niin Helsingin SanomienAamulehden kuin Turun Sanomienkin kriitikot. Turun Sanomien Erkki Kanervan mukaan kyseessä on Dan Brown -tyyppinen trilleri, josta Hollywoodissa tehtäisiin menestyselokuva. ”Dan Brown on yksi esikuvistani, pakko myöntää”, Leikas sanoo. ”Ja kyllähän tällainen arvio tuntuu hyvältä. Mutta on minulla muitakin kirjallisia innoittajia kuin Brown.”
Leikas suunnittelee Tontulle jo jatko-osaa. ”Täytyy nyt vielä vähän odotella, millaisen vastaanoton kirja saa laajemmin. Ja käännösmarkkinoille pääsy kiinnostaisi kovasti.”

Juttua päivitetty 12.4.2018: Myös sanomalehdet Keskisuomalainen ja Kaleva julkaisivat erittäin positiiviset arviot Tonttu-kirjasta.

Julkaistu 26.3.2018