antti

 Kaksi kokenutta johtajaa nimitetty Miniman avaintehtäviin

Oulussa ja Espoossa toimiva Minima Processor, joka kehittää virransäästötekniikoita prosessorivalmistajille, on julkistanut kaksi merkittävää nimitystä yhtiön kansainvälisten toimintojen vahvistukseksi. Tuomas Hollman, joka kuuluu myös Miniman perustajiin, on nimitetty yhtiön tuote- ja liiketoimintajohtajaksi. Tomi Jalonen on nimitetty yhtiön myyntijohtajaksi vastuullaan globaali myynti. Hollmanin sijoituspaikkana tulee olemaan San Jose, Kalifornia ja Jalosen München, Saksa.
Miniman toimitusjohtaja Toni Soini sanoo, että Hollmanin ja Jalosen asiantuntemusta tarvitaan kehittämään yhtiön tuotestrategiaa keskisuurten ja suurten puolijohdeyhtiöiden kanssa. ”Molemmilla on kykyä globaaliin liiketoiminnan kehittämiseen ja myyntiin meidän strategiamme mukaisella tavalla.”
DI, KTM Tuomas Hollmanilla on pitkä kokemus johtotehtävistä kansainvälisissä puolijohdeyrityksissä. Minimalle hän siirtyy MaxLinearilta, ja ensimmäisenä tehtävänään hän käynnistää Miniman toiminnot Piilaaksossa, San Josessa.
DI Tomi Jalonen on työskennellyt uransa aikana erityisesti immateriaalioikeuksien myyntitehtävissä. Minimalle hän siirtyy Allegro DVT:n myyntijohtajan paikalta.
Minima kehittää ja lisensoi prosessoriteknologiaa, joka pienentää merkittävästi prosessoreiden virrankulutusta. Vuonna 2016 perustetun yhtiön rahoittajiin kuuluvat Aalto Yliopisto, CFT Nordic Investment Center, Lifeline Ventures, VTT Ventures,ja joukko enkelisijoittajia. Minima on kansainvälisesti toimivan RISC-V-säätiön perustajajäsen.

Julkaistu 25.4.2018