antti

 Nitor Ylen ykköstoimittajaksi

Nitor on valittu ensisijaiseksi toimittajaksi Yleisradion järjestämässä tarjouskilpailussa, jossa yhtiö etsi parasta kumppania kehittämään yhtiön liiketoimintaprosessien ja johtamisen ketteryyttä. Yleisradion ja Nitorin solmiman puitesopimuksen kesto on neljä vuotta.
Kilpailuun osallistui yli kaksikymmentä yritystä, joiden joukosta Nitor valikoitui ykköseksi. Valintakriteereissä arvioitiin yrityksen toiminnan laatua, tarjottujen asiantuntijoiden kokemusta ja konsultoinnin hintaa. Nitorin saamat pisteet laadusta ja asiantuntijoiden osaamisesta olivat vertailun korkeimmat. Nitorin kokonaispistemäärä oli lähes puolitoistakertainen tarjouskilpailun heikoimpaan yritykseen verrattuna. Kisassa oli mukana sekä keskisuuria kotimaisia toimijoita että suuria, kansainvälisesti operoivia konsulttiyrityksiä.
Myös toisessa Yleisradion arvioimassa kokonaisuudessa, jossa haettiin konsulttia ketterien kehittämismenetelmien hyödyntämiseen yhtiön sovelluskehityshankkeissa, Nitor valittiin nelivuotisen puitejärjestelyn piiriin yhtenä kuudesta toimittajasta.
Nitorin toimitusjohtajan Matti Vilmin mukaan julkisessa tarjouskilpailussa mukana oleminen antaa mielenkiintoisen näkökulman ketterän konsultoinnin tilanteeseen Suomessa. ”Emme olleet kilpailun halvin, vaan jonkin verran mediaanin yläpuolella. Laatu ja osaaminen ratkaisivat, mikä on hyvä viesti. Julkisetkin organisaatiot osaavat nykyään arvioida tarjousten kokonaistaloudellisuutta. Lisäksi on erinomainen asia, että Yleisradion kaltainen mediatalo haluaa hyödyntää ketteriä menetelmiä liiketoimintansa kehittämisessä.”

 

Nitor on Suomen johtava ketteriin menetelmiin erikoistunut ohjelmistoyritys.
Nitor toimii kahdella liiketoiminta-alueella. Nitor Delta keskittyy ketterien menetelmien kouluttamiseen sekä ketterän muutoksen läpivientiin koko asiakasorganisaation laajuudessa. Nitor Creations kehittää vaativia sähköisen liiketoiminnan ratkaisuja. Kaiken kehitystyön perusta on kovan luokan osaaminen ohjelmistoarkkitehtuureissa ja pragmaattinen tapa soveltaa ketteriä menetelmiä.
Nitorin liikevaihto vuonna 2012 oli 6,7 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa työskentelee vakituisesti yli 40 työntekijää.

Julkaistu 11.11.2013