antti

 Lasipalatsista tulee uudenlainen taide- ja kulttuurikeskus

Lasipalatsi Iso sali muutos ikkunan poisto

Amos Andersonin taidemuseo on julkistanut Lasipalatsiin ja sen alle sijoittuvan taide- ja kulttuurikeskuksen havainnekuvat. Helsingin ydinkeskustassa syksyllä 2015 käynnistyvä rakennushanke on merkittävä kulttuurihistoriallinen projekti, joka tekee Lasipalatsista, elokuvateatteri Bio Rexistä ja Lasipalatsin aukion alle rakennettavasta 2000 neliön salista ainutlaatuisen, toiminnallisen kokonaisuuden näyttelyille, elokuvafestivaaleille ja monimuotoisille kulttuuritapahtumille. Suojeltu Lasipalatsi kohotetaan hankkeen myötä takaisin entiseen loistoonsa.
Uuden museokeskuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto JKMM, ja talotekniikan suunnittelusta huolehtii espoolainen Projectus Team Oy, jolla on laaja kokemus museorakennusten, kulttuurihistoriallisten ja suojeltujen rakennusten sekä maanalaisten tilojen suunnittelusta. Museon toiminta edellyttää tiloilta erityisiä olosuhteita, jotka kohdistuvat muun muassa lämpötilan ja kosteuden hallintaan, valaistukseen, AV‐tekniikkaan, palontorjuntaan ja tilaturvallisuuteen. Erikoistilat, kuten verstas- ja konservointitilat vaativat oman erityishuomionsa LVI-suunnittelussa. Näyttely- ja kohdevalaisuratkaisut täytyy ottaa huomioon sähkösuunnittelussa, ja kuten tavallisestikin suojellussa kohteessa, kaikki ratkaisut täytyy toteuttaa hienovaraisesti, rakennuksen historiallinen luonne huomioon ottaen.
Kohteen sähkösuunnittelusta vastaavana projektipäällikkönä toimii Erkki Hakanen, ja LVI-suunnittelun projektipäällikkönä toimii Teppo Tulokas. Elinkaarisuunnittelusta ja kohteen energiatehokkuudesta vastaa Projectus Teamin elinkaariyksikön päällikkö Mika Kovanen.

Julkaistu 23.2.2015