antti

 Yli puolet Suomen lihajalosteista Procompin älykkään suunnittelun piirissä

Elintarvikelogistiikkaan erikoistunut Tuoretie ja optimointijärjestelmien edelläkävijä Procomp ovat tehneet yhdessä työtä elintarvikkeiden kuljetusketjujen parantamiseksi vuodesta 1999 lähtien. Yhteistyö on vuosien myötä syventynyt ja laajentunut, ja samalla molempien yritysten liiketoiminta on kasvanut. Tänä päivänä yli puolet kaikista Suomen lihajalosteista kulkee Tuoretien varmistaman logistiikkaketjun kautta. Ketjun älykäs suunnittelu hoidetaan Procompin R2 Toiminnanohjaus- ja SiSu-järjestelmillä.
Uusin lisäys yhteistyöhön saatiin kuivarehukuljetusten optimoinnista, jolla varmistetaan eläinten oikea-aikainen rehunsaanti. Tuoretien ja Procompin logistiikkaketju ulottuu näin alkutuotannosta kuluttajan ruokapöytään saakka. Tuoretien kehityspäällikkö Jouni Halkosaari kehuu yhteistyön tuloksia. ”Procompilta on löytynyt hyviä ja uusia ratkaisuja sekä meidän että myös asiakkaidemme tarpeisiin. Olemme voineet kehittää prosessejamme ja esimerkiksi toimistotyön rutiinit ovat tehostuneet. Koko toimintaympäristömme on parantunut laadukkaiden sähköisten palveluiden avulla.”
Procompin projektipäällikkö Jani Mattila on Halkosaaren kanssa samaa mieltä – yhteistyö on auttanut molempia yhtiöitä kehittymään eteenpäin. ”Tuoretiellä on vahvaa kokemusta sellaisten palveluiden tarjoamisesta, jossa useiden osapuolten tietoja pitää saada liikkumaan eri toimijoiden kesken. Näitä palveluita olemme olleet älykkään suunnittelun avulla edelleen kehittämässä. Samalla olemme parantaneet elintarvikelogistiikan toimintavarmuutta ja tehokkuutta”, Mattila arvioi.

Kuva: Procomp

Julkaistu 20.6.2015