antti

 Rakentajien kilpailu kiristyy – Broker on auttanut menestymään kisassa

Sähköverkkoyhtiö Ravera uutisoi keväällä siirtyneensä käyttämään tarjouslaskennassaan Broker-laskentaohjelmaa. Kehityspäällikkö Jarno Rajamäki kertoi tuolloin, että tarjouspyyntöjen kasvanut määrä pakotti yhtiön ottamaan tehokkaat työkalut käyttöön, jotta kovenevassa kilpailussa pysytään mukana. Nyt, vajaa puoli vuotta myöhemmin, Rajamäki on tyytyväinen mies. ”Broker on osittain jopa ylittänyt sille asetetut odotukset. Paluuta vanhaan ei voi enää edes kuvitella.” Rajamäen mukaan Brokerin avulla on pystytty tuottamaan enemmän ja tasalaatuisempia tarjouksia kuin aiemmin, laskentaresursseja lisäämättä. ”Olemme voittaneet muutamia projekteja, jotka olisivat saattaneet ilman Brokeria jääneet saamatta – vain siksi, että tarjousta ei olisi ehditty tekemään.”
Jarno Rajamäki arvioi, että töitä Suomessa riittää edelleen, ja volyymit ovat jopa kasvussa. ”Tällä hetkellä voi sanoa, että olemme menestyneet kiristyvässä kilpailussa hyvin. Tekemistä on riittänyt, ja myös tulevaisuus näyttää hyvältä.”
Seuraavaksi Raveralla on tavoitteena siirtää Broker – ja samalla laskenta – osittain suunnittelijoiden pöydälle. ”Pystymme laskemaan entistä enemmän tarjouksia, ja samalla meillä vapautuu resursseja uusien projektien etsimiseen”, Jarno Rajamäki pohtii. ”Keräämme suunnittelijoiden kanssa myös tietoa siitä, miten hyvin laskenta osui oikeaan. Kun tarjous on voitettu, laskennan tiedot siirretään tietokantaan ja hankintaan. Kun kohde on toteutettu, lasketaan takaperin ja arvioidaan lopputulos. Opimme kaiken aikaa lisää.”
Mercus Softwaren asiakasprojektipäällikkö Simo Grönlund on tyytyväinen Raveralta saatuun palautteeseen. ”Brokerin avulla yritysten laskennan laatutasoa pystytään parantamaan, vaikka laskenta tapahtuu aiempaa tehokkaammin. Kuten Rajamäkikin sanoi, sovelluksemme avulla saavutetaan toimintamalli, jonka tuloksena tuotetaan tasalaatuisen kilpailukykyisiä tarjouksia”, Grönlund sanoo.

Julkaistu 15.9.2016