antti

 Max Mylius voitti 10 000 euron Valoisa Suomi -kilpailun

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi helmikuussa käynnistetty Valoisa Suomi -kilpailu on ratkennut. Voittajaksi valittiin Max Mylius, tunnettu ja tunnustettu helsinkiläinen muotoilija. Kilpailun tavoitteena oli juhlistaa kotimaisen designin arvoa ja vahvaa suomalaista valaisin- ja valaistusosaamisen perinnettä. Raadin arvion mukaan kilpailuun osallistui useita laadukkaita ja omaperäisiä ehdotuksia, mutta lopulta voittaja erottui joukosta selvästi. ”Kilpailua käytiin loppumetreillä muutaman erittäin hyvän vaihtoehdon välillä. Päädyimme Myliuksen designiin”, kertoo raadin puheenjohtaja Pertti Tahvanainen.
Raati lausuu perusteluissaan näin: ”Myliuksen ehdotus edustaa funktionaalista ja linjakasta, minimalistista suomalaista designia, joka sopii ja muuntautuu erilaisiin tiloihin. Se oli yksi niistä töistä, joissa oli otettu huomioon myös teolliset vaatimukset. Mylius on suunnitellut nimenomaan valaistusta, ei varjostinta. Hienovaraisesti muotoiltu valaisin antaa itse valolle tilaa ja merkityksen.”
Max Mylius sanoo, että hänen esikuvanaan kilpailutyön suunnittelussa oli muun muassa klassisia valaisinratkaisuja, joita hän halusi tuoda tähän päivään. Nykyaikainen led-tekniikka ohjausjärjestelmineen tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia valon hallintaan. ”Valaisimen suunnittelussa minua kiehtoo kaikkein eniten valo itse. Valaisinkilpailuja järjestetään nykyään liian vähän, joten kun kuulin tästä kilpailusta, päätin heti osallistua. Minusta oli kiinnostavaa suunnitella valaisin, joka voisi päästä myös tuotantoon. Otin tämän huomioon ehdotuksessani”, kertoo Mylius.
Palkinto luovutetaan Max Myliukselle Vantaalla 1.8.

Lisätietoja Valoisa Suomi -kilpailusta.

Julkaistu 15.6.2017