antti

 Miniman virransäästötekniikkaa testataan ARMin prosessorissa

Oulussa ja Espoossa toimiva Minima Processor Oy ja japanilais-brittiläinen puolijohdevalmistaja ARM Ltd ovat ilmoittaneet kumppanuudesta, jonka tavoitteena ovat entistä vähemmän virtaa kuluttavat prosessorit. Yhtiöt ovat julkaisseet yhdessä laatimansa teknisen kuvauksen (white paper), jossa esitetään Miniman virransäästöteknologian hyödyt Arm® Cortex®-M3 -prosessoriympäristössä. Arm® Cortex®-M3 on todellinen volyymituote, sillä se löytyy jo tällä hetkellä miljardeista sulautetuista älylaitteista.

”Ensimmäinen ARM Cortex-prosessori, jonka sisällä on meidän teknologiamme, valmistuu ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Tämä on meille todella kova läpimurto ja avaa ARMin prosessoreihin perustuvat markkinat Minimalle”, sanoo Miniman toimitusjohtaja Toni Soini.

ARMin tuotehallintojohtaja Phil Burr arvioi, että Miniman teknologia avaa kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia IoT-laitteille. ”Kun pääsemme 15- tai jopa 20-kertaiseen virransäästöön prosessorissamme, se tarkoittaa että meillä on tarjolla todella houkutteleva matalaenergiaratkaisu kenelle tahansa IoT-kehittäjälle.”
Minima Processor Oy:n ja ARMin yhteinen white paper on ladattavissa täältä.

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n, Aalto-yliopiston, Turun yliopiston sekä Miniman yhteistyössä kehittämä ainutlaatuinen teknologia parantaa prosessorin energiatehokkuutta jopa 20-kertaisesti. Vuonna 2016 perustettu Minima Processor Oy lisensoi teknologiaansa puolijohdeteollisuuden yrityksille, joiden tuotteisiin sen ratkaisut integroidaan.

Aiemmin tänä vuonna Minima uutisoi keränneensä 5,5 miljoonaa euroa kaksivaiheisella siemenrahoituksella.
Miniman ja ARMin yhteistyöstä kirjoittavat myös Tekniikka & Talous ja TiVi.

Julkaistu 28.11.2017