antti

 6aika ja Citybusiness.fi esittäytyvät Barcelonan Smart City Expossa

Citybusiness.fi on Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistyönä syntynyt palvelukokonaisuus, joka esiteltiin ensi kertaa viime vuonna Tampereen Mindtrek-konferenssissa. Sen jälkeen palvelua on edelleen laajennettu, ja uusi Citybusiness.fi esitellään yli 120 maasta tulevalle yleisölle Barcelonan Smart City Expossa, joka alkaa 14. marraskuuta. Kyseessä on maailman suurin kaupunkeja ja niiden liiketoimintaa esittelevä messutapahtuma.
Citybusiness.fi on kehitetty 6Aika-hankkeen alla. 6aika koostuu monista eri projekteista, joita Suomen kuusi suurinta kaupunkia vievät eteenpäin yhteisvoimin. Citybusiness.fi on yrityksille suunnattu avoin innovaatioalusta, jonka muodostavat kaupunkien omat kehitysympäristöt ja ekosysteemit. Citybusiness.fi kannustaa yrityksiä etsimään ja kehittämään keinoja erityisesti kestävään kehitykseen ja pysyvien työpaikkojen luomiseen.
6Aika Avoimet innovaatioalusta -kärkihankkeen hankepäällikkö Jari Jokisalo on koordinoinut Citybusiness-alustan kehitystä yhdessä kuuden kaupungin 6Aika-organisaatioiden kanssa. Hän näkee nyt toteutuvan kansainvälisen lanseerauksen erittäin merkittävänä Citybusiness.fin jatkon kannalta. ”Lähdemme Barcelonaan etsimään yhteistyökumppaneita, joiden avulla varmistamme alustojen elinvoimaisuuden. Aiomme todella näkyä ja tehdä Citybusiness.fin tunnetuksi”, Jokisalo kertoo.
Citybusiness.fi on Barcelonassa Nordic Pavillion -osastolla, jolle odotetaan merkittävää kävijämäärää kolmen messupäivän aikana. ”Tämän tekee erityisen merkittäväksi se, että Suomen kuusi suurinta kaupunkia toimivat yhtenä rintamana Suomen vetovoiman lisäämiseksi”, tiivistä Jokisalo.

Julkaistu 6.11.2017