”Olimme saaneet palautetta omien tilaajiemme taholta, että ostamme aina halvinta. Halusimme muuttaa tämän. Tästä johtuen loimme mallin, joka pakottaa toimittajan tuottamaan meille parasta mahdollista laatua”, kertoo Senaatti-kiinteistöjen talotekniikan asiantuntija Antti Kuronen. ”Emme osta vain valaisimia asennettuina, vaan palvelupaketin, johon sisältyy myös paljon älyä eli jatkuvaa valaistuksen valvontaa ja toiminnan ylläpitoa”, Kuronen jatkaa.
Kuukausihintainen olosuhdepalvelu tarkoittaa sitä, että Senaatti-kiinteistöt pyytää jatkossa tarjousta kiinteistön valaisuun yhden sivun mittaisella dokumentilla, johon on kuvattu halutut olosuhteet – valon määrä ja laatu sekä sopimuksen kesto. Valaistuksen toimittaja kertoo tarjouksessaan kaksi hintaa: järjestelmän kertahankinnan hinnan ja kuukausihinnan sopimuskaudelle, esimerkiksi seitsemälle vuodelle.
Greenledin kehitysjohtaja Vesa Vähänen on tyytyväinen. ”Haluamme Greenledillä viedä älykkään kiinteistön konseptin niin pitkälle kuin teknologia tällä hetkellä sallii. Olikin erittäin antoisaa päästä suunnittelemaan Senaatille edistyksellisen virheraportoinnin käyttöönottoa ja miettimään käyttäjien olosuhdetietojen raportointia kuten läsnäolotietoja, valonmäärän tietoja, tai jopa hiilidioksidi tietoja. Senaatti-kiinteistöt on edelläkävijä, joka ymmärtää pitkän aikajänteen kiinteistökehityksen ja kumppanuuden erinomaisella tavalla”, toteaa Vähänen.
Aiheesta kirjoitti myös Rakennuslehti.
Julkaistu 6.4.2018