antti

 Botnia-raati aloitti jo työnsä – kaksi kirjaa rajattu pois kisasta

Ensi syksynä toista kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon raati on jo aloittanut työnsä. Koska kisaan hyväksytään viime vuoden syksyn ja kuluvan kevään aikana ilmestyneet, kilpailun ehdot täyttävät teokset, raadilla on ollut luettavaa jo jonkin aikaa. Suurin luku-urakka on kuitenkin vielä edessä, joten raadin jäsenet eivät ole antaneet tarkempia lausuntoja työnsä etenemisestä tai koetuista lukuelämyksistä. Botnia-kisaan voidaan hyväksyä ehdolle mitä tahansa kirjallisuuden lajia edustava teos. Lisäksi kielirajausta ei ole – riittää että tekijä asuu tai on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Palkinnon jakaa Oulun Kirjailijaseura ry, ja epäselvissä tapauksissa seuran hallitus päättää teoksen kelpoisuudesta kisaan.

Tällä kertaa ennakkoon on kisasta rajattu pois kaksi teosta – tekijöiden omasta toiveesta. Kirjailijaseuran puheenjohtajan Antti Leikkaan romaani Tonttu. Matka pimeyteen sekä tietoteos Sukupuoli ja väkivalta. Lukemisen etiikkaa ja politiikkaa, jonka toinen toimittaja on Botnia-raadin puheenjohtaja Sanna Karkulehto, eivät ole mukana kisassa. Sukupuoli ja väkivalta -kirjasta löytyy myös raadin jäsenen, Satu Kohon kirjoittama artikkeli.

Botnia-kilpailun säännöt löytyvät tämän linkin takaa.

Oulun kirjailijaseuran jakama Botnia-palkinto on arvoltaan 10 000 euroa. Palkintosumman lahjoittavat Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina. Botnia-ehdokkaat julkistetaan Uusi kirjallisuusfestivaali-tapahtumassa 15.9.2018 Kauppakeskus Valkeassa Oulun keskustassa, ja palkinnon saaja nimetään reilua kuukautta myöhemmin, 24.10.2018.

Julkaistu 16.5.2018