antti

 Yli 30 vuotta toiminut Optimiasunnot vaihtoi omistajaa

3kuvassa mv

Turun keskustassa jo yli 30 vuotta toiminut Optimiasunnot on saanut uudet vetäjät. Mari ja Jukka Kangas ovat kaupan alan kokeneita ammattilaisia, joilla on vahva yrittäjätausta ja laajaa osaamista monelta toimialalta. ”Olen suorittanut töiden ohessa LKV-tutkinnon, ja nyt avautui sopiva tilaisuus päästä toteuttamaan pitkäaikaista unelmaa”, Mari Kangas kertoo. ”Kasvukeskuksena Turku on paras mahdollinen paikka tehdä mielenkiintoista asunto- ja kiinteistökauppaa. Täällä on monta vahvaa ja perinteikästä toimijaa, joita seuraamalla haluan oppia, mitä alalla tapahtuu.”

Optimiasunnot Oy:n perustaja Timo Riski on tyytyväinen löydettyään hyvät jatkajat työlleen. ”Turku on ollut hieno paikka tehdä asuntokauppaa. Kun aloitin vuonna 1988, tietotekniikka teki vasta tuloaan, eikä kukaan osannut ennustaa, mikä merkitys on sähköisillä kanavilla tulevaisuudessa. Mutta mikään digitaalinen virtuaaliesittely ei pysty korvaamaan asiakkaan kuuntelemista ja henkilökohtaisia tapaamisia. Tämä on luottamusbisnestä”, sanoo Riski. ”Ja nyt on aika jättää hommat nuoremmille.”

Uudet yrittäjät lupaavat ripeää palvelua ja asiakkaan kuuntelemista

Jukka Kangas on ehtinyt työurallaan tehdä monenlaista, mutta pääpaino on aina ollut myyntityössä ja liiketoiminnan kehittämisessä. ”Olen tehnyt kauppaa ympäri maailman, mutta erityisesti olen tehnyt työtä asiantuntijoiden kanssa ja myynyt heidän osaamistaan. Ja tavallaan myös kiinteistökaupassa on kyse samasta asiasta. Me emme myy vain asuntoja tai kiinteistöjä, vaan me myymme hyvää kokemusta – eli meidän kokeneiden ammattilaistemme työpanosta. Asuntokauppa on merkkipaalu jokaisen ihmisen elämässä, ja siihen sitoudutaan vuosikausiksi tai -kymmeniksi. Siksi ei ole sivuseikka, millaisen muistijäljen kaupanteko synnyttää – olipa asiakas sitten ostamassa tai myymässä”, Kangas arvioi. 

Kaikki Optimiasunnot Oy:n työntekijät jatkavat uusien yrittäjien kanssa, ja juuri heihin Kankaat luottavat. ”Talossa on tiimi, joka todella tietää mitä tekee. On jännittävä nähdä, mitä kaikkea saamme aikaan yhdessä.”

Julkaistu 1.10.2019
Kuva: Kiia Lindberg