antti

 Alueteatteri muuttaa Kajaanissa Kampukselle

Puutyöverstas mv

Kajaanin legendaarinen kaupunginteatteri asettuu Seminaarin Kampukselle lähivuosiksi, kun teatterin omia rakennuksia peruskorjataan. Ensimmäisenä kampukselle saapuu teatterin pieni näyttämö Sissilinnasta sekä alueteatteri, jotka aloittavat uusissa tiloissa jo tulevan elokuun aikana. Teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen on Seminaarin alueesta innoissaan. ”Kyseessä on tunnettu historiallinen miljöö ja inspiroiva alue monellakin tavalla. Ideat ovat jo lähteneet syntymään – mitä kaikkea voimmekaan siellä tehdä”, Kinnunen pohtii. Vaikka Seminaarin tiloja ei ole suunniteltu alun perin teatterikäyttöön, niin esimerkiksi kiertuetoiminnan kannalta tärkeät lastauksen ja tavaran kuljetuksen väylät ovat jopa paremmat kuin teatterin nykyisissä tiloissa.
”Myös sosiaalitilat ovat asianmukaiset. Voi olla, että pääsemme luomaan uutta traditiota kampusalueelle”, uumoilee Kinnunen. ”Voisiko esimerkiksi Linnanvirta-tapahtuma levittäytyä Seminaarin alueelle, sitten kun se seuraavan kerran järjestetään?”

Seminaarin Kampuksen omistava Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus Oy tarjoaa tiloja laajasti sekä yrityksille että julkishallinnon organisaatioille eri puolilla Pohjois-Suomea. Teatteri on vuokralaisena uusi aluevaltaus, ja sellaisena hyvin mieluinen. Toimitusjohtaja Jari Kröger on erityisen mielissään siitä, että teatterin tulo Kampukselle laajentaa alueen käyttöä ilta-aikoina. "Haluamme edelleen kehittää Kampuksen aluetta kajaanilaisten olohuoneeksi, ja teatteri tuo alueelle juuri sellaista toimintaa, mikä tukee tätä tavoitetta", Kröger sanoo. "Seminaarin Kampus on koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen. Meillä on hyvin kiinnostavia kehityshankkeita sen varalle."

Julkaistu 25.6.2020

Kuva: Pekka Agarth 
Kuvassa oleva Kampuksen Puutyöverstas ei kuulu teatterin käyttämiin tiloihin, mutta se on yksi alueen kauneimmista rakennuksista.