antti

 Oululaiset optimoijat väänsivät kesän aikana sopimuksia tuplasti liikevaihtonsa verran

Tunnetun väitteen mukaan Suomi menee kiinni heinäkuuksi. Mutta jos yrityksellä on asiakkuuksia Keski-Euroopassa, ei ovia kannata sulkea kesällä, eikä tietysti muulloinkaan. Oululaiselle Procomp Solutionsille tämä osoittautui erityisen kannattavaksi toimintamalliksi päättyneenä kesänä, kun yritys väänsi kauppoja oikein urakalla. Tällä kertaa sopimuksia tehtiin tosin kotimaassa, vaikka yhtiöllä on toimintaa myös Belgiassa ja Iso-Britanniassa.

Mitä siis tehtiin? Ensinnäkin Procompin Aikajana-tuote poiki 1,3 miljoonan arvoisen sopimuksen  Traffic Management Finland Oy:n kanssa. Aikajana on älykäs työvuorojen suunnittelujärjestelmä, jota Suomessa käyttävät useat suuryritykset. Ja toiseksi syyskuun alussa odotti varsinainen pommi: Kuntien Tiera Oy ja Procomp solmivat optimointia ja logistiikan suunnittelua koskevan sopimuksen, jonka kokonaisarvo sopimuskaudella on kuusi miljoonaa euroa. Kyseessä on melkoisen mittava sopimus yritykselle, jonka liikevaihto edellisellä tilikaudella oli reilut 4,1 miljoonaa euroa.

Miten tässä nyt näin pääsi käymään, toimitusjohtaja Jani Rautiainen?
”Pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta”, Rautiainen sanoo. ”Tieran kanssa sopimus oli syntymässä jo vuosi sitten, mutta kilpailutuksesta valitettiin ja asia kävi Markkinaoikeudessa asti. Meidän kannaltamme voisi sanoa, että hyvä näin, sillä prosessin vuoksi kilpailutuksen sisältöä laajennettiin, ja allekirjoitetun sopimuksen arvo oli lopulta selvästi suurempi kuin vuosi sitten laskimme.”

Kuntien Tieralla on tällä hetkellä 333 kuntaomistajaa. Tämä tarkoittaa, että ylivoimaisesti suurin osa Suomen kunnista on tehdyn sopimuksen myötä Procompin älykkäiden optimointiratkaisujen piirissä.
”Tämä antaa meille melkoisen mittakaavaedun Suomen markkinoilla”, myöntää Jani Rautiainen. ”Mutta meidän tähtäimessämme onkin ollut kaiken aikaa kansainvälistyminen. Olemme jälleen taas piirun verran uskottavampi toimija Keski-Euroopassa.”

Julkaistu 5.10.2020