antti

 Seminaarin Kampukselle Kiinteistöjen Turvatakuu -sertifikaatti ensimmäisenä Suomessa

Seminaarin Kampus ilmakuva 062021 mv

Myönnämme nyt Kiinteistöjen Turvatakuu -sertifikaatin ensimmäistä kertaa kokonaiselle kiinteistöosakeyhtiölle, joka tässä tapauksessa sisältää useita rakennuksia ja on muutenkin hyvin merkittävä kiinteistökokonaisuus”, kertoo sertifikaateista vastaavan MST Consulting Oy:n toimitusjohtaja Teemu Myllyoja.

Kiinteistöjen Turvatakuu on palvelu, joka kattaa ennakoivasti kaikki kiinteistön turvallisuuteen liittyvät sääntömääräiset tarkastukset ja turvallisuuslaitteiden ylläpidon. Turvatakuun minimitaso vastaa viranomaisvaatimuksia, joihin kuuluvat esimerkiksi palotarkastukset, mutta kiinteistön omistaja voi päättää toisinkin.

Seminaarin Kampuksen omistava Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus Oy on halunnut Kiinteistöjen Turvatakuulle pelkkiä viranomaisvaatimuksia kattavamman sisällön. ”PSKS on määritellyt Turvatakuulle tason, joka on todella korkea”, Teemu Myllyoja sanoo. ”Mutta kysehän on aina lopulta käyttäjien turvallisuudesta.”

”Kajaanissa sijaitseva Seminaarin Kampus on meidän suurin yksittäinen kiinteistökohteemme, ja siellä on käyttäjiä laidasta laitaan – päiväkotia, koulua, yrityksiä, julkishallintoa ja teatteri”, kertoo Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus Oy:n toimitusjohtaja Jari Kröger. ”On selvä asia, että haluamme pitää jo käyttäjäkunnan laajuuden vuoksi turvatason korkeimmalla mahdollisella tasolla. Ja saman tavoitteen olemme asettaneet kaikille kiinteistöillemme, joita on pitkin Kainuuta ja Pohjois-Suomea.”

”Palo- ja pelastusviranomaiset ovat olleet suorastaan innoissaan, kun Turvatakuun piirissä olevasta kiinteistöstä otetaan yhteyttä ja pyydetään palotarkastusta. Kun yleensä aina tämä menee toisin päin ja viranomainen joutuu olemaan se aktiivinen osapuoli”, Teemu Myllyoja kertoo. ”Ja kiinteistöjen käyttäjät ovat ymmärtäneet palvelun arvon todella hyvin. Seminaarin Kampuksella 80 prosenttia kaikista käyttäjistä osallistui pelastus- ja alkusammutuskoulutukseen. Se kertoo jotain tämän merkityksestä.”

Julkaistu 28.6.2021
Kuva: Tanssivat Sudet