antti

 Uutispalvelu Telex täyttää 10 vuotta!

Telex 2020 990

Täsmälleen kymmenen vuotta sitten PRH:n yritysrekisteriin kirjattiin uusi yritys, jolla oli mukavasti vanha nimi: Uutispalvelu Telex. Kun yritys avasi y-tunnuksen saatuaan pankkitiliä, yrittäjä Antti Leikas kysäisi nuoren oloiselta pankkivirkailijalta, mahtaako tämä tietää, mitä telex tarkoittaa. Ihme kyllä virkailijan silmät kirkastuivat ja hän tokaisi: ”Totta kai, sehän on varmin keino saada viesti perille!” Kävi ilmi, että toimihenkilön edellinen työpaikka oli ollut lentokentällä, jossa telex oli se viimeinen varakanava viestien vaihtoon, jos radioliikenne ja muut viestimet poikkeustilanteessa hiljenisivät.

Telex on pysynyt koko toimintansa ajan yhden miehen yrityksenä, vaikka matkan varrella se onkin työllistänyt alihankkijoina graafikoita, web-koodareita, valokuvaajia – ja tietenkin tilitoimiston väkeä. Toiminnan sisältö on pääpiirteittäin pysynyt samana: tinkimätön halu kertoa parhaalla mahdollisella tavalla Telexin asiakasyritysten liiketoiminnasta ja niiden kirkkaasta ytimestä.

Kymmenen vuoden aikana Telexillä on ollut pitkälti toista sataa eri asiakasta. Joidenkin kanssa yhteistyö on jatkunut vuosia, muutamien kanssa vain yhden uutisen tai tiedotteen verran. Julkaisukanavia ovat olleet yritysten omat verkkosivut ja uutiskirjeet, ammattimedia, sanomalehdet ja kausijulkaisut. Leikkaan kirjoittamia artikkeleita on julkaistu muun muassa Tekniikan Maailmassa, Kauppalehdessä, Talotekniikka-lehdessä sekä monissa muissa. Suuri osa uutisista on ilmestynyt myös Telexin omalla telex.fi -uutissivustolla, jolla vierailee parhaimmillaan yli tuhat lukijaa kuukaudessa.

Ammattitaitoisen ja yrityksen ytimeen pureutuvan viestinnän tarve ei ole kymmenen vuoden aikana vähentynyt, päinvastoin. Kasvavan viestinnän tarpeisiin vastaten Uutispalvelu Telex jatkaa kynä terävänä toiselle vuosikymmenelle asiakkaitaan kiittäen!

Lue myös, kuinka Telex laajensi kuviin.

Julkaistu 4.10.2022