antti

 Pohjois-Suomen Kiinteistösijoituksen vastuullinen sähkökumppani

sammal maapallo kadet BW 990

Sähkömarkkinoilla kiehuu. Sähkön hinta sahaa, ja osa sähköyhtiöistä on ajautunut maksuvaikeuksiin, jopa konkurssiin. Tuskin koskaan luotettavan energiayhtiön valinta on ollut niin tärkeää kuin nyt.
Pohjois-Suomen Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Jari Kröger saattaa olla huolissaan monesta asiasta, mutta sähkön hinta ja sähköyhtiön toimitusvarmuus eivät kuulu niihin. ”Me valitsimme jo vuosia sitten kaikkien kiinteistöjemme sähköntoimittajaksi Lumme Energian, ja se on ollut oikea päätös.”Lumme Energian myyntijohtaja Jani Pääkkönen kertoo, miksi valinta on ollut oikea. ”Olemme vakavarainen ja vastuullinen sähköyhtiö, jossa asiakaskokemus on keskiössä. Tarjoamme asiakkaillemme helppoa asiointia useissa kanavissa, ja edistyksellisiä digitaalisia palveluita asiakaskokemuksen tueksi. Lisäksi tarjoamme yrityksille palveluita, joiden avulla yritys voi parantaa energiatehokkuuttaan, sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Aurinkosähköratkaisut ja tekoälyyn pohjautuva energiatehokkuuden analysointipalvelu ovat näistä hyvin konkreettisia esimerkkejä.”

Krögerin mukaan sopimus vakaan ja vastuullisen sähköyhtiön kanssa on paitsi yhtiön arvojen mukainen, myös liiketaloudellisesti viisas ratkaisu. ”Juuri nyt on erityisen mukava olo, kun ei tarvitse olla huolissaan sähkön hinnan heilahteluista. Meillä on Lumme Energian kanssa sopimus, jonka ansiosta oma hinnoittelumme pysyy vakaana vuokralaisten suuntaan.” Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus tarjoaa tällä hetkellä uusille vuokralaisille sopimusmallia, jossa sähkön hinta sisältyy vuokraan – ilman yllätyskorotuksia.

”Tuleva talvi tulee olemaan hankala”, sanoo Jani Pääkkönen. ”Erityisesti yritysten on vaikea pärjätä ilman osaavaa sähkökumppania. Pörssisähkön heilumista seuraamalla menettää vain yöunensa. Hintariskien hallinta ja sähkön hankinta on ammattilaisten hommaa, niin kuin se on ollut aina.”

Yksi asia on ensi talvena varmaa: sähköä kannattaa säästää. Kovat kulutuspiikit kuormittavat sekä sähkön tuotantolaitoksia että jakeluverkkoja, joten säästämisestä on hyötyä paitsi oman sähkölaskun kannalta myös koko kansantaloudelle. Lumme Energia ja Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus ovat laatineet sähkönsäästövinkit, joita noudattamalla voi huomata, että sähkön säästäminen on paitsi helppoa myös hyvin tuottoisaa. Eikä säästäväisyyttä kannata jättää vain poikkeusaikojen erikoispiirteeksi, vaan siitä voi tehdä pysyvän tavan.

Julkaistu 17.11.2022

Kuva: Lumme Energia