antti

 Kainuu kiinnostaa kiinteistösijoittajia – ja syystä

Kainuun kiinteistösijoitukset mv

Kainuun Sanomat uutisoi toukokuun lopulla kiinteistösijoituksista, jotka ylittivät lehden uutiskynnyksen erityisesti sijoittajayhtiön taustavoimien, näyttelijäkaksikko Aku Hirviniemen ja Janne Katajan vuoksi. Itse uutisessa ei pitäisi olla mitään yllättävää, sillä Kainuu ja erityisesti Kajaani ovat kasvattaneet kiinnostustaan kiinteistösijoittajien joukossa jo muutaman vuoden ajan. Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa Kajaani nousi vuonna 2022 ohi Rovaniemen sijalle seitsemän, edellään vain etelän suuret kasvukeskukset ja Oulu. Tulosta voi pitää kovana, kun tiedetään, että Rovaniemelle on rakennettu viime vuosina useita yksiövetoisia kerrostaloja vahvalla Airbnb-kertoimella.

Hirviniemen ja Katajan yhtiö ei tehnyt nyt ensimmäistä sijoitustaan Kainuuseen, vaan kiinteistöjä on hankittu parin vuoden aikana Kuhmosta, Sotkamosta ja nyt Kajaanista. Ja jos joku ihmettelee, miksi nimekkäät näyttelijät tekevät sijoituksia juuri Kainuuseen, niin perusteluja voi hakea puhtaasti hyvästä bisneksestä. ”Mehän olemme ennen kaikkea yrittäjiä”, muistuttaa Aku Hirviniemi. ”Yhtiömme omistaa kaksi Suomen suurinta lelukauppaa, ja tavoittelemme muutenkin tuottavaa ja työllistävää liiketoimintaa.”

Viime vuosina Kainuussa on tapahtunut paljon hyvää kehitystä, joka omalta osaltaan selittään sijoittajien kiinnostusta. Euroopan tehokkain supertietokone Lumi, kasvavan pelisektorin ja erityisesti Kitka Gamesin huikea menestys, AV-alan uudet hankkeet ja yhä monipuolistuva kesäinen musiikkitarjonta – uusimpana heinäkuussa ensi kertaa järjestettävä Blues Seminaari. Kaikki nämä yhdessä tekevät luonnonkauniista Kainuusta yhä kiinnostavamman kohteen sijoituksille ja ihmisille.

Hirviniemen ja Katajan Kajaanista hankkima kiinteistö sijaitsee Pohjois-Suomen Kiinteistösijoituksen omistaman Seminaarin Kampuksen välittömässä läheisyydessä, ja eräs mahdollisista kiinteistön käyttötarkoituksista liittyy majoitus- ja matkailutoimintaan. Blues Seminaarin yleisön lisäksi kampusalueen muutkin vierailijat saattavat tulevaisuudessa arvostaa vierestä löytyviä majoituspalveluita.

Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus hallinnoi Kainuun lisäksi kiinteistöjä Pohjois-Pohjanmaalla. Toimitusjohtaja Jussi Keräsen mukaan yhtiön koko toiminta-alueella vallitsee positiivinen vire. ”Terveet ja hyväkuntoiset toimitilat kiinnostavat yrityksiä alueesta riippumatta”, Keränen sanoo. ”Me näemme, että eräs tärkeimmistä alueiden elinvoiman kehittäjistä on se, että yrityksille on tarjolla tarkoituksenmukaisia ja toimivia tiloja järkevin kustannuksin – ja juuri siellä, missä yritys itse haluaa toimia. Tästä me pidämme kiinni.”

Julkaisu 7.6.2023
Kuva: Pohjois-Suomen Kiinteistösijoitus, kuvakaappaus Kainuun Sanomista