antti

 Netoxin uusi liiketoimintajohtaja lataa akkuja perheen kanssa

Netoxin liiketoimintajohtajana joulukuussa aloittava Mikko Pöyry vastaa puhelimeen lenkiltä, mihin syynä ei ole kuntoilu, vaan perheen liikkumiseen ja auton huoltoon liittyvä lievä logistinen yllätys. Perhe tulee esiin Pöyryn puheessa usein muutenkin, sillä juuri nyt sille on riittävästi aikaa.

”Olen nyt kahdeksan kuukauden sapattivapaalla, eikä tämä tunnu lainkaan ylimitoitetulta. Neljä kuukautta takana, toinen mokoma edessä. Minusta on Netoxille paljon enemmän hyötyä, kun kaikki akut on ladattu”, Pöyry kertoo. ”Aloitin vuonna 2007 Appelsiini Finlandilla, jonka Elisa osti vuonna 2010. Olin kuudentoista vuoden aikana kasvattamassa muutaman miljoonan euron ja muutaman kymmenen työntekijän yksikön moninkertaiseen kokoluokkaan.”
Sapattivapaalla Pöyry ehtii tehdä kaikenlaista. Hän kertoo olevansa joka paikan höylä, joka yrittää kaikkea, mutta ei ole erityisen hyvä missään. Se ei tietenkään ole ihan totta.

”Vietän aikaa perheen kanssa. Käyn neljä kertaa viikossa maastopyörälenkillä. Treenaan poolin peluuta, kun pitkäaikainen haave toteutui ja sain uuteen kotiimme 9-jalkaisen biljardipöydän”, Pöyry luettelee. ”Poolissa olen tainnut saada pari joukkuemitalia seniorikisoissa. Lisäksi pianonsoitto ja laulu kuuluvat ohjelmaan, vaikka ei siitä oikein tule mitään.”

Rento sävy kertoo, että sapatilla on tosiaan mukavaa. Malttaako sieltä töihin palatakaan?

”Netox kolahti heti, kun tämä tilaisuus osui kohdalle”, Pöyry huudahtaa. ”Netoxin vahva panostus kyberturvaan, jämäkästi hoidettu viestintä eli miltä firma näyttää ulospäin – sekä selkeä kasvustrategia. Kaikki tuntui osuvan juuri nappiin sen kanssa, mitä itse toivoin.”

”Mikon ainutlaatuinen kokemus it-palveluliiketoiminnan johtajana, joka on kulkenut kasvupolun pienestä suuryhtiöiden luokkaan, on meille korvaamaton. Hän on myös Netoxin kulttuuriin sopiva johtaja. Odotamme innokkaasti sitä syvällistä osaamista, jota hän tuo mukanaan, erityisesti kasvun ja rekrytointien osalta”, kertoo Netox Oy:n toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi.

Netox kertoo julkisesti tavoittelevansa 100 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2026. Yhtiön kasvuhistoriaan peilaten se näyttää mahdolliselta, mutta silti luku on kova.

”Se on kova, mutta tehtävissä. Samanlainen kasvupolku kuin Appelsiini-Elisalla, mutta tavoitteena on tehdä se kaksi ja puoli kertaa nopeammin. Olen valmis siihen”, sanoo Mikko Pöyry.

Mutta ensin hän lataa kaikki akut täyteen.

Julkaistu 7.9.2023