antti

 Tekesiltä 150 miljoonaa digitaalisuutta edistäviin hankkeisiin

body 600x

Tekesin tekemä päätös käynnistää kolme digitaalisuuden hyödyntämistä vauhdittavaa ohjelmaa osuvat erittäin tarkasti oululaiseen osaamiseen, arvioi teolliseen internetiin ja terveysteknologiaan panostanut Lewel Group Finland Oy. Yhtiön tuore myynti- ja markkinointijohtaja Anu Rosberg pitää Tekesin päätöstä erittäin tervetulleena. ”Nämä kolme ohjelmaa – Teollinen internet, Terveyttä biteistä ja 5thGear – tukevat loistavasti niitä osaamisalueita, joihin Oulussa on viime vuosina panostettu”, Rosberg arvioi.
Teollinen internet – liiketoiminnan vallankumous -ohjelman tavoitteena on uudistaa yritysten liiketoimintaa teollisen internetin avulla ja lisätä poikkitieteellistä yhteistyötä eri aloja edustavien yritysten välillä.
5thGear tähtää puolestaan uuden sukupolven langattoman tietoliikenteen mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Eräs avainsanoista on kehitettävien ratkaisujen energiatehokkuus ja käytettäviä teknologioita millimetriaallot, ohjelmistopohjaiset verkot ja heterogeenisten verkkojen hallinta.
Erityisen mielenkiinnon kohteena Oulussa on kolmas ohjelma, Terveyttä biteistä. Sen tavoitteena on kehittää Suomesta digitaalisen terveyden osaamis- ja liiketoimintakeskittymä. Ohjelmarahoituksen avulla haetaan palveluita ja tuotteita, jotka auttavat sairauksien varhaisessa tunnistamisessa, terveyden edistämisessä ja terveydentilan yksilöllisessä seurannassa.
Yhteensä Tekes on varannut näiden kolmen ohjelman rahoitukseen 150 miljoonaa euroa. Ohjelmien kokonaisarvo on 300 miljoonaa, josta siis mukaan lähtevien yritysten ja tutkimuslaitosten rahoitusosuus on puolet.
”Lewel Groupille nämä kaikki kolme ohjelmaa sopivat erityisen hyvin”, kertoo Anu Rosberg. ”Jopa liian hyvin – meidän on nyt mietittävä tarkasti, mihin ohjelmaan lähdemme mukaan.” Esimerkiksi Tampereen Alihankintamessuilla julkaisemamme teollisen internetin konsepti SeeMORE ja sen käyttökohteet ovat kuin suoraan Teollinen internet -ohjelman kuvauksesta. ”Toisaalta Terveyttä biteistä voisi olla meille myös hyvä panostus – olemme satsanneet Connected Health -sektoriin paljon, sertifioineet suunnitteluprosessimme ja kehittäneet yhteistyöverkostoja ulkomaille”, Rosberg pohtii.

Tekesin kaikki kaikki kolme ohjelmaa käynnistyvät vuoden 2015 alussa.

Katso myös Tekes-video Tampereen messuilta, puhujina mm. Finpron Lasse Baldauf, Aalto-yliopiston Jukka Tuomi ja Lewel Groupin Aleksi Ukkola.

Julkaistu 31.10.2014