antti

 Nitorin asiantuntijat haluttuja esiintyjiä konferensseissa

 

Ketterän kehityksen arvioidaan olevan digitalisoitumisen rinnalla globaali megatrendi, joka vaikuttaa tulevaisuudessa kaikkien yritysten menestykseen toimialasta riippumatta. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että agile- ja lean -konferenssien määrä Euroopassa on suorastaan räjähtänyt. Yritykset haluavat kilvan päästä perille, mistä ketterissä menetelmissä lopulta on kyse, ja kuinka ketteryys voidaan siirtää tiimitasolta osaksi koko organisaation strategista ajattelua.
Ohjelmistotalo Nitorin asema Suomen johtavana ketterän kehityksen ohjelmistoyrityksenä on saanut aikaan, että Nitorin asiantuntijat ovat kysyttyjä vieraita alan konferensseissa myös maan rajojen ulkopuolella. Maarit Laanti kutsuttiin pääpuhujaksi XP2014 -tapahtumaan Roomaan toukokuun lopulla, ja myös Janne Sinivirta ja Teemu Toivonen ovat saaneet matkustaa ahkerasti koko kuluvan vuoden. Kuluvan syksyn aikana nitorilaiset esiintyvät muun muassa Prahassa, Stuttgartissa, Munchenissa, Lontoossa, Lausannessa ja Vilnassa.
Kiinnostus Nitorin asiantuntijoita kohtaan johtuu Maarit Laantin mukaan johtuu siitä määrätietoisuudesta, jolla Nitor on vienyt agilea eteenpäin koko organisaation tasolle. ”Asiakkainamme olevat suuryritykset ovat tuoneet meille uskottavuutta ja lisänneet ymmärrystä siitä, kuinka tärkeä kysymys ketteryys on minkä tahansa organisaation kannalta”, Laanti arvioi. ”Meidän asiantuntijamme pystyvät kommunikoimaan kaikilla tasolla ketteryyden eri menetelmistä ja arvioimaan, kuinka yrityksen toimintaa ja tuotteita voidaan lähteä parantamaan. Eräs esimerkki näistä menetelmistä Toyota Kata, jatkuvan kehittämisen ja systemaattisen ongelmanratkaisun malli, jonka koulutukset olemme aloittaneet ensimmäisinä Suomessa.”

Julkaistu 3.11.2014