antti

 LEED-kultatason ympäristösertifikaatti ensi kertaa suomalaishotellille

the indigo front space with

Bulevardi 26:een valmistunut Hotel Indigo Helsinki - Boulevard on kansainvälisen IHG-hotelliketjun tuore jäsen ja ensimmäinen laatuaan Suomessa. Se on myös ketjunsa ensimmäinen LEED-sertifioitu hotelli Euroopassa sekä Suomen ensimmäinen LEED-kultatason saavuttanut hotellirakennus. Kiinteistön vahvuuksia arvioinnissa olivat materiaalien, veden ja energiakäytön tehokkuus sekä hotellin sijainti ja sisäympäristöratkaisut.

Arvostelusivusto TripAdvisorin 
käyttäjien mukaan Hotel Indigo Helsinki – Boulevard on myös Helsingin paras hotelli. 

Espoolainen insinööritoimisto Projectus Team Oy vastasi hotellin sähkösuunnittelusta, jossa huomioitiin ketjun kansainväliset ohjeet. Ohjeiden moderni ja nuorekas linja näkyi kaikissa suunnitteluvaatimuksissa. Projektipäällikkö Erkki Hakanen kertoo, että sähköratkaisuja ei tehty edullisimmalla tasolla. Hotellin laatutaso on hivenen korkeampi kuin perushotellissa, ja tämä otettiin huomioon. ”Esimerkiksi huoneiden valaistus on hoidettu tilannepohjaisella ohjauksella ja toteutettu ledeillä. Asiakas halusi paljon pieniä yksiköitä, jotka integroitiin kattoihin, kalusteisiin ja rakenteisiin.”
Ledien käyttö ei ole tänä päivänä enää kovin erikoista, sillä niihin voidaan päätyä jo energiavaatimusten takia. Hakanen sanoo, että Indigon sähkösuunnittelu oli kokonaisuudessaan normaali hotelliprojekti, joka poikkesi tavallisesta vain IHG:n kansainvälisillä ohjeilla.
Kun 1960-luvulla rakennettu toimistorakennus muutetaan hotelliksi, se tarkoittaa että kaikki vanha talotekniikka poistetaan. Vain 2000-luvulla asennettu pääkeskus jätettiin paikalleen, muuten sähköistys uusittiin kokonaan. ”Hyvä perusprojekti”, Erkki Hakanen kuittaa lopputuloksen.

Kuva: TripAdvisor

Julkaistu 24.9.2015