antti

 Keskon logistiikkayhtiö valitsi Procompin SiSun

Kesko-konsernin logistiikkayhtiö Keslog Oy on valinnut ajojärjestelyjen suunnittelutyökalukseen Procompin SiSu-järjestelmän. SiSu on simulointi- ja suunnittelujärjestelmä, joka yhdistää valmiita logistiikkasuunnitelmia ja manuaalisia muokkauksia toiminnalliseksi suunnittelukokonaisuudeksi. Aluksi SiSulla suunnitellaan Keslogin paikallisjakelu koko maassa, seuraavassa vaiheessa myös runkokuljetukset otetaan mukaan järjestelmään.
Projektipäällikkö Kauko Keskihannu Keslogilta kertoo, että SiSun käyttöönottoprojekti on sujunut suunnitelmien mukaisesti. ”Procompilta on löytynyt joustavuutta vaativan projektin läpiviennissä”. Pilotointivaihe aloitettiin Turusta, ja nyt järjestelmä on käytössä paikallisjakelujen osalta koko Suomessa. Ensimmäiset kokemukset ovat positiivisia.”
SiSu tuo kaikki olennaiset tiedot kuljetusten suunnittelusta ja tilanteesta ajojärjestelijän työpöydälle. Graafinen esitystapa helpottaa kokonaisuuden hahmottamista ja tehostaa ajojärjestelijän työtä. ”Olemme aloittaneet myös kaukojakelujen suunnittelun SiSulla”, Keskihannu kertoo. ”Etenemme vaiheittain, sillä jakelu- ja terminaaliverkostomme kattaa koko maan, joten logistiikassa riittää tekemistä. Kun myös runkokuljetukset ovat mukana järjestelmässä, seuraava tavoitteemme on rakentaa sähköiset yhteydet kuljetusliikkeisiin. Odotukset ovat suuret myös Procompin optimointialgoritmien mahdolliseen hyödyntämiseen tulevaisuudessa.”
”Paitsi että logistiikan hyvä suunnittelu tehostaa yleistä työtehoa ja tuottavuutta, se on erittäin hyvä työkalu käytännön ekologisuuteen. Kuljetuskaluston tehokas reittisuunnittelu ja hyvä käyttöaste pienentävät hiilijalanjälkeä enemmän kuin mikään yksittäinen polttoaineen kulutuksen vähentämiseen tähtäävä keino”, muistuttaa ProCompin liiketoimintapäällikkö Janne Mehtomaa. ”Isossa kuljetusyrityksessä hyvän logistiikan synnyttämät suorat säästöt voivat vuositasolla olla kymmeniä tuhansia euroja.”

 

Keslog Oy on Suomen suurimpia logistiikan palveluyrityksiä. Se aloitti toimintansa vuoden 2006 alussa, jolloin Kesko-konsernin kuljetus- ja huolintaliike Kesped Oy ja Ruokakeskon varastotoiminnot yhdistettiin.

Julkaistu 29.10.2015