antti

 5GFWD -voittaja ratkesi tiukan kisan jälkeen

Easy living and working

Kaikkien aikojen ensimmäinen 5GFWD-haastekisa on ratkennut. Oulu Midnight Pitch -tapahtuman yhteydessä jaetun 10 000 euron arvoisen 5GFWD Grand Prix -tunnustuksen sai ”Oulu from Above – Intelligent Drone network for Experiencing and Sharing Experiences”, joka oli kategorian Easy Living & Working! voittaja. 5GFWD-innovaatiokisan voitosta kilpaili neljä kisatyötä, jotka olivat jo oman kategorioidensa voittajia. Tuomariston mukaan tiukka voittokamppailu käytiin kahden kisatyön välillä. Kaikkien kategorioiden voittajissa olisi voinut olla aineksia nousta kisan kärkeen. Tuomariston mielestä loppumetreillä kisan ratkaisi erityisesti 5G:n mahdollisuuksien aito hyödyntäminen voittotyön kehittelyssä, ja sen mahdollisuus kaupalliseen menestykseen.
Voittanut ehdotus, ”Oulu from above”, on lentävistä kameraroboteista koostuva älykäs verkko, joka voi tarjota sekä viihdettä että hyötyä kaupungin asukkaille ja matkailijoille. Viihteen lisäksi se voi myös varoittaa ruuhkista tai onnettomuuksista. Voittoisasta ideasta vastannut Matti Viitala oli kisan lopputuloksesta riemuissaan ja nosti vielä esille sen, miten paljon hienoja startup-ideoita hän oli kuulut koko Midnight Pitch Fest –tapahtuman aikana.
”Kisassahan ei lähdetty hakemaan valmiita teknisiä ratkaisuja, vaan 5G:hen liittyviä innovaatioita, jotka olisivat toteutuskelpoisia, ja joissa olisi näkymä liiketoimintamahdollisuuksiin. Pystyimme nimeämään voittajan, joka selkeästi täytti nämä kriteerit. Voittaneessa ideassa hyödynnettiin nykyisiä ratkaisuja, joita skaalattiin 5G tarjoamien suuntaan ja samalla tehtiin vaikeasti lähestyttävää teknologiaa helpommin havainnollistettavaksi.
Kokonaisuutena voi sanoa, että kisa vahvisti Oulun asemaa yhtenä maailman johtavista 5G-kehitysympäristöistä,” toteaa yksi 5GFWD-innovaatiokisan tuomareista Heikki Huhmo, 6Aika –hankkeen projektipäällikkö. Kilpailuun lähetettiin yhteensä lähes sata työtä eri puolilta maailmaa.

Lue koko tiedote täältä.

Julkaistu 10.6.2016