antti

 Kiinnostus HR Barometria kohtaan kasvaa nopeasti

Oululainen motiMind Oy lanseerasi maaliskuussa uudenlaisen henkilöstöhallinnon työkalun, HR Barometrin. Kyseessä on reaaliaikainen, vuorovaikutteinen mittaus- ja palautteenantojärjestelmä, jota yrityksen henkilöstöhallinto voi käyttää erilaisissa työn mielekkyyttä ja sujuvuutta parantavissa kehityshankkeissa. Sen avulla voidaan toteuttaa myös perinteisiä työtyytyväisyyskyselyitä.
HR Barometrin käynnistysvaiheeseen on etsitty sopivia pilottikumppaneita eri puolilta Suomea. ”Halusimme mukaan erikokoisia organisaatioita eri toimialoilta”, kertoo motiMind Oy:n toimitusjohtaja Matti Niemistö. ”Kiinnostuneita on ollut niin paljon, että jouduimme heti muuttamaan suunnitelmia”, Niemistö naurahtaa. Hän kertoo, että pilotoinnin sijaan yritykset ovat halunneet tehdä saman tien esisopimuksia HR Barometrin käyttöönotosta, heti kun se on mahdollista. ”HR Barometri ei ole vielä valmis tuote”, Niemistö tarkentaa. ”Mutta nyt löytyneiden kehityskumppaneiden ja asiakkaiden kanssa siitä tulee sellainen pian.”
Pienen tai vähän tunnetun yrityksen voi joskus olla haastavaa saada keskusteluja käyntiin, erityisesti jos vastapuolella on tuhansia työllistävä suuryritys. ”Me olemme varmaan pikkuisen pöljiä, kun emme ole osanneet pelätä isoja yrityksiä”, Niemistö virnuilee. ”Mutta kaikki ovet ovat auenneet. Mitä suurempi yritys, sitä enemmän henkilöstöhallinnolla on tehtävää ja haasteita, ja sitä enemmän tällainen fiksu, kevyt ja ketterä ratkaisu kiinnostaa”, Matti Niemistö summaa.
Tällä hetkellä HR Barometrin ensimmäisen version käyttäjiksi on tulossa puolenkymmentä yritystä. ”Starttivaiheeseen voidaan ottaa näiden lisäksi enää yksi, korkeintaan kaksi organisaatiota”, Niemistö pahoittelee. ”Muuten paketti ei pysy kasassa. Mutta seuraavan vaiheen keskusteluissa on nyt jo mukana parikymmentä yritystä, ja tavoitteena on päästä kaikkien kanssa yhteistyöhön viimeistään loppusyksystä.”
Yhtiön teknologiajohtaja Ilari Ängeslevä arvioi HR Barometrin menestystä erityisesti sen käyttämän metodin kannalta. ”Tämä on riittävässä määrin erilainen lähestymistapa, ei niinkään teknisesti vaan prosessina. Meidän konseptissamme yhdistyvät tekninen yksinkertaisuus, suora vuorovaikutus hallinnon ja henkilöstön välillä, nopea reagointimahdollisuus molemmista suunnista ja aito mahdollisuus todella vaikuttaa esimerkiksi työn tehokkuuden kasvattamiseen. Niin että samalla tekemisen mielekkyys kasvaa”, Ängeslevä listaa kiinnostuksen syitä.
HR Barometrin ensimmäinen kaupallinen versio ilmestyy syksyllä 2014.

 Julkaistu 27.5.2014