antti

 Hokkari saavuttaa mobiilimedioiden kärkeä

 Hokkari tausta

”Tämä on SM-liigan paras käyttöliittymä”, sanoo SM-liigan yhteysjohtaja Jarmo Koskinen
Oululaisen MobileSpotin julkaisema Hokkari on kasvattanut käyttäjäkuntaansa vauhdilla. Syksyllä 2012 julkaistulla Hokkarin uudella versiolla on jo 70 000 viikkokäyttäjää, eli lähes yhtä paljon kuin liigaotteluissa on viikoittain katsojia. Tämä tarkoittaa, että Hokkari on Suomen mobiiliurhelumedioista suosituin. Hokkarin käyttäjät saavat älypuhelimeensa tuoreimmat tiedot jääkiekkoliigan tapahtumista: tulokset, tilastot, uutiset ja pelaajatiedot. Se linkittyy saumattomasti sosiaaliseen mediaan, ja fanit pysyvät aktiivisina myös otteluiden ulkopuolella. MobileSpotin takana ovat oululaiset yrittäjät Heikki Vartiovaara ja Ari Rautiainen, jotka saivat idean tuotteesta talvella 2011 hiihtohississä istuessaan. 

Vedonlyönnin takia jääkiekon ottelutuloksia piti käydä laskujen välissä tarkastamassa teksti-tv:stä rinnekahvilassa. Syntyi idea tuotteesta jääkiekkofaneille, ja ensimmäinen SM-liigan kanssa yhteistyössä tehty virallinen versio oli valmiina saman vuoden syksyllä. Haluttiin luoda käytettävyydeltään ylivoimainen tapa seurata jääkiekkoa. Käyttäjämäärät lähtivät aluksi varovaiseen nousuun, mutta tänä syksynä julkaistu uusi versio on ylittänyt kaikki odotukset. 

Tämän version teknisestä toteutuksesta vastasi oululainen Boogie Software, jota Rautiainen kehuu estoitta. – Boogien kanssa kaikki sujui uskomattoman nopeasti. Ominaisuuksien määrittelyn jälkeen ensimmäinen versio oli valmiina kuukaudessa, ennen liigakauden alkua, Rautiainen ällistelee. Sovellus toimii Android- ja iPhone-puhelimissa ja sen voi ladata ilmaiseksi GooglePlay- ja AppStore-kaupoista.

Lue lisää Boogie Softwaresta.
Lue lisää Hokkarista.

Julkaistu 4.12.2012